ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ο κορωνοϊός άλλαξε και τις προσωπικές σχέσεις

15 Οκτωβρίου 2021, 18:00

images

Ο εμβολιασμός έναντι του κορωνοϊού φαίνεται ότι έχει κάνει καλό στην ερωτική μας ζωή, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, 7 στους 10 ερωτώμενους νέους έχουν ήδη εμβολιαστεί και από αυτούς οι μισοί δήλωσαν ότι θα προχωρούσαν άφοβα σε ερωτική σχέση ακόμα και με ανεμβολίαστους καθώς νιώθουν πιο σίγουροι. Αντιθέτως, από τους ανεμβολίαστους, μόνο 3 στους 10 θα έκαναν σχέση με κάποιον επίσης ανεμβολίαστο επειδή φοβούνται μην νοσήσουν.

Στο δείγμα 2000 ατόμων που εξετάστηκε στη νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου το 70% είχε προχωρήσει σε εμβολιασμό και το κύριο ζητούμενο ήταν η αποτύπωση της διάθεσης, του φόβου και των πρακτικών που ακολουθούν οι νέοι σε αυτή την περίοδο.


Το βασικό ερώτημα της έρευνας ήταν αν μια νέα γνωριμία θα μπορούσε να διακοπεί αν ένας ή μια από τους συντρόφους ήταν ανεμβολίαστος, ή αν αντίστοιχα ο εμβολιασμός θα δημιουργούσε ασφάλεια για την εκκίνηση μιας νέας ερωτικής σχέσης με ένα άγνωστο πρόσωπο. 

Το 71% δήλωσε ότι θεωρεί ότι το εμβόλιο δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας στις ερωτικές αναζητήσεις, παρόλα αυτά πάνω από 8 στους 10 δηλώνουν ότι δεν θα δίσταζαν να συνάψουν ερωτικό δεσμό με κάποιο ανεμβολίαστο, δείχνοντας ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει καμία διάθεση αποκλεισμού.

Σχετικά Άρθρα