ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Νέες συνήθειες στο σεξ; Μπορεί να το δούμε κι αυτό!

08 September 2020, 18:00

images

Μέχρι να λήξει ο εφιάλτης με αυτήν την πανδημία, οι ειδικοί συνιστούν προσοχή και αποστάσεις... Αλλά τι γίνεται με το σεξ όταν δεν είμαστε σε μόνιμη σχέση με συγκατοίκηση αλλά συναντάμε περιστασιακά έναν ερωτικό σύντροφο; 

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες είναι να βρούμε πως θα κάνουν σεξ οι άνθρωποι χωρίς μόνιμες σχέσεις χωρίς να βάζουν σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία τους. Σύμφωνα με δηλώσεις της επικεφαλής δημόσιας υγείας του Καναδά, τα φιλιά με ...αγνώστους ή περίπου αγνώστους πρέπει να σταματήσουν όσο διαρκεί η πανδημία.

Η Δρ Theresa Tam επισημαίνει ότι οι πιθανότητες μετάδοσης του νέου κορωνοϊού από το σπέρμα ή τα κολπικά υγρά είναι λίγες, αλλά η σεξουαλική δραστηριότητα με νέο σύντροφο αυξάνει τον κίνδυνο λοίμωξης όταν υπάρχει επαφή όπως το φιλί...

«Όπως και με άλλες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν σωματική επαφή, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας ώστε να μειώσουμε στο ελάχιστο τον κίνδυνο μόλυνσης και διασποράς της νόσου», σχολίασε η ειδικός και συμπλήρωσε:

«Παραλείψτε τα φιλιά, αποφύγετε την επαφή πρόσωπο με πρόσωπο, φορέστε μάσκα που καλύπτει το στόμα και τη μύτη σας και παρακολουθήστε τον εαυτό σας όσο και τον σύντροφό σας για συμπτώματα μετά από οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή. Το σίγουρο είναι ότι η σεξουαλική δραστηριότητα με τον λιγότερο κίνδυνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι η αυτοϊκανοποίηση», λέει.


Σχετικά Άρθρα