ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Νέα δεδομένα για το γυναικείο οργασμό

15 September 2022, 18:00

images

Οι γυναίκες μπορούν να έχουν τρία είδη οργασμού που έχουν ονομαστεί the volcano, the wave and the avalanche - ηφαίστειο, κύμα και χιονοστιβάδα-, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό έντυπο Journal of Sexual Medicine.

Οι ερευνητές σε συνεργασία με την εταιρεία σεξουαλικών αξεσουάρ Lioness, μελέτησαν τις συσπάσεις των μυών του πυελικού εδάφους σε μία ομάδα από 50 εθελόντριες. Διαπίστωσαν ότι οι μύες αυτοί, συσπώνται με τρεις διαφορετικούς τρόπους.

Αυτά τα αποτελέσματα, που δείχνουν ότι υπάρχουν τρεις τύποι γυναικείου οργασμού, παρέχουν μια μοναδική εικόνα για την πολυπλοκότητα της γυναικείας σεξουαλικής λειτουργίας, ειδικά εάν λάβουμε υπόψη μας μελέτη του 2020, που δημοσιεύτηκε επίσης στο Journal of Sexual Medicine, η οποία διαπίστωσε ότι το 41% ενός δείγματος γυναικών στις ΗΠΑ, διέτρεχαν κίνδυνο για γυναικεία σεξουαλική δυσλειτουργία, με το 21% να είναι δυσαρεστημένο με τη συνολική σεξουαλική του ζωή.

Στην τελευταία μελέτη, οι επιστήμονες μέτρησαν τις συσπάσεις των μυών χρησιμοποιώντας ένα δονητή Bluetooth που ονομάζεται Lioness, κατασκευασμένος από την ομώνυμη εταιρεία. Η συσκευή, όταν εισάγεται μέσα στο γυναικείο κόλπο, μετρά την ένταση των συσπάσεων του πυελικού εδάφους της μέσω δύο αισθητήρων σε κάθε πλευρά. Μέσω Bluetooth, αυτά τα δεδομένα στη συνέχεια μεταφορτώνονται σε έναν ασφαλή διακομιστή Διαδικτύου.

Οι 54 συμμετέχουσες, έλαβαν οδηγίες να έρθουν σε οργασμό και να κρατήσουν τη συσκευή ενεργοποιημένη για δύο λεπτά μετά την κορύφωση, ώστε να καταγράφει όλες τις μυϊκές συσπάσεις στο πυελικό έδαφος. Τους ζητήθηκε επίσης, να κάνουν τεστ ελέγχου όπου δεν κατάφεραν να φτάσουν σε οργασμό.

Τα δεδομένα από αυτή την έρευνα, έδειξαν ότι οι γυναίκες έχουν είτε ''οργασμό κυμάτων'', ''οργασμό ηφαιστείου'' ή ''οργασμό χιονοστιβάδας'', που διακρίνονται από τα μοτίβα των συσπάσεων του πυελικού εδάφους. Συνολικά, η μελέτη διαπίστωσε ότι 11 γυναίκες βίωσαν ''οργασμό ηφαιστείου'', 17 βίωσαν ''οργασμό χιονοστιβάδας'' και 26 βίωσαν ''οργασμό κυμάτων''.

Ειδικότερα, τα μοτίβα «κύματος» δείχνουν διαδοχικές συσπάσεις έντασης και απελευθέρωσης κατά τον οργασμό, οι «χιονοστιβάδες» συμβαίνουν όταν το πυελικό έδαφος έχει υψηλότερη τάση που απελευθερώνεται ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια ενός οργασμού και τα «ηφαίστεια» αφορούν στο να παραμένει το πυελικό έδαφος σε μια σταθερά χαμηλότερη τάση, πριν αυξηθεί δραματικά στην κορύφωση.

Ένα βασικό εύρημα, ήταν ότι κάθε γυναίκα βίωσε σταθερά μόνο έναν από τους τρεις τύπους.  Δεν είναι πιθανό μία γυναίκα να μπορεί να βιώσει και δεύτερο ή ακόμη και τρίτο από τους άλλους τύπους, αν και δεν έχει αποδειχθεί αν αυτό είναι αδύνατο ή απλώς λιγότερο συνηθισμένο.

Η Lioness δήλωσε το 2017 ότι τα δεδομένα που έχουν συλλέξει από περισσότερους από 3.000 ανώνυμους χρήστες, υποστηρίζουν τα ευρήματα αυτής της μελέτης. Ωστόσο, το μέγεθος του δείγματος της μελέτης - μόνο 54 συμμετέχουσες- είναι πολύ μικρό και απαιτείται να διεξαχθούν μελέτες με πολλές περισσότερες συμμετέχουσες για να αποδειχθούν περαιτέρω.




Σχετικά Άρθρα