ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κάποια φάρμακα μπορεί να μειώσουν την libido

11 Ιανουαρίου 2021, 18:00

images

Κάποια φάρμακα μάς χρειάζονται για την διατήρηση της καλής μας υγείας αλλά δημιουργούν -σε κάποιους και κάποιες- προβλήματα επιθυμίας και δυνατότητας για σεξουαλική συνεύρεση. Κι ενώ δεν μπορούμε φυσικά να τα σταματήσουμε, μπορούμε να ενημερώσουμε τον γιατρό μας για τις παρενέργειες και να εξετάσουμε από κοινού τις λύσεις που υπάρχουν. 

Τέτοια δράση μπορεί να έχουν τα παρακάτω φάρμακα:

Τα αντιυπερτασικά που παίρνουμε για την υψηλή αρτηριακή πίεση, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων διουρητικών και φάρμακα που περιέχουν άλφα και βήτα αναστολείς, επίσης για την πίεση.

Οι H2 ανταγωνιστές που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της γαστροοισοφαγικής  παλινδρόμησης και του έλκους του στομαχιού.

Τα αντιεπιληπτικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο επιληπτικών κρίσεων.

Ορισμένα φάρμακα για τη νόσο του Πάρκινσον.

Κάποιες κατηγορίες αντικαταθλιπτικών και άλλων φαρμάκων ψυχικής υγείας, όπως τα αντιψυχωσικά, μπορούν να προκαλέσουν διαφόρων ειδών σεξουαλικά προβλήματα και όχι μόνο στυτική δυσλειτουργία.

Ορισμένα αντιισταμινικά και αποσυμφορητικά μύτης, ακόμη και μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, μπορούν να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία ή προβλήματα στην εκσπερμάτιση.

Κάποια ορμονικά φάρμακα, όπως κάποια που δίνονται για τη προστασία του καρκίνου του προστάτη, αλλά και του καρκίνου του μαστού.


Σχετικά Άρθρα