ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κακή ιδέα το σεξ μέσα στη θάλασσα

06 Αυγούστου 2020, 18:00

images

Ίσως να αποτελεί καλοκαιρινή φαντασίωση πολλών νέων αλλά από άποψη υγείας, είναι καλύτερο να αποφεύγουμε την σεξουαλική επαφή μέσα στο νερό είτε πρόκειται για πισίνα είτε για θάλασσα.

Καταρχάς σε ό,τι αφορά τις πισίνες και τα yakouzi είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι το χλώριο και οι υπόλοιπες χημικές ουσίες καταπολεμούν μικρόβια και όχι ιούς του HIV, της ηπατίτιδας, των κονδυλωμάτων και των άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων. Άρα αν έχει μπει πριν από εμάς στην πισίνα ένα άτομο μολυσμένο, είναι πολύ πιθανό να κολλήσουμε.

Εξάλλου, είτε είμαστε μέσα σε γλυκό είτε σε αλμυρό νερό, πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι γυναίκες έχουν λιγότερα κολπικά υγρά με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη τριβή κατά τη σεξουαλική πράξη μέσα στο νερό, που με τη σειρά της σημαίνει περισσότερες πιθανότητες για κάποια μόλυνση. Επίσης, στο θαλασσινό νερό με τη χαμηλή θερμοκρασία, αλλάζει το pH του κόλπου, που σε συνδυασμό και με το "ξέπλυμα" των κολπικών υγρών, η γυναίκα νιώθει δυσάρεστα μετά από λίγο. 

Σε ό,τι αφορά την αντισύλληψη υπάρχουν επίσης προβλήματα...

Τα προφυλακτικά δεν είναι τόσο αξιόπιστα όταν χρησιμοποιούνται μέσα στο νερό, καθώς μπορεί να βγουν πιο εύκολα ή να μειωθεί η αποτελεσματικότητά τους απέναντι στις χημικές ουσίες. Και το γεγονός ότι είμαστε μέσα στο νερό δεν αφαιρεί την δυνατότητα του σπέρματος να συνεχίσει το "ταξίδι" του από τον κόλπο ΄προς τη μήτρα και τις σάλπιγγες με την προϋπόθεση βέβαια ότι ο άνδρας θα εκσπερματίσει εντός του κόλπου.

Τέλος, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Environmental Science and Technology, ανέφερε ότι ακόμα και στις πιο καθαρές παραλίες υπάρχουν πολύ επικίνδυνα μικρόβια όπως και το βακτήριο του εντερόκοκκου που βρέθηκε στο 91% των παραλιών που εξετάστηκαν. Πρόκειται για βακτήριο που εκτός από την ουρολοίμωξη μπορεί να προκαλέσει ακόμα και μηνιγγίτιδα .

Σχετικά Άρθρα