ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η σεξουαλική συμπεριφορά έχει το δικό της manual

20 Νοεμβρίου 2020, 18:00

images

Το σεξ αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι στις σχέσεις των ανθρώπων ανεξαρτήτως ηλικίας, σεξουαλικού προσανατολισμού και εθνικότητας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι και όλες γνωρίζουν πώς να συμπεριφερθούν και πώς να αποφύγουν λάθη...

Σύμφωνα με τον σεξολόγο Δρ Stephen Snyder τα πιο χαρούμενα ζευγάρια είναι εκείνα που βιώνουν ταυτόχρονο τον ερεθισμό. «Τα πιο χαρούμενα και ταιριαστά ερωτικά ζευγάρια  αισθάνονται διέγερση ακόμα και όταν δεν πρόκειται να καταλήξει σε ερωτική επαφή», εξηγεί ο Δρ Snyder και διευκρινίζει ότι «είναι σαν προκαταρκτικά διαρκείας που διατηρούν αυξημένη την ερωτική διάθεση».

Κι άρα μια καλή συμβουλή είναι τα προκαταρκτικά, όπως τα φιλιά και τα χάδια, χωρίς να ακολουθεί απαραίτητα σεξουαλική επαφή. Μάλιστα ο Δρ Snyder διευκρινίζει ότι δεν είναι όλοι οι οργασμοί ίδιοι και ότι τα ζευγάρια θα πρέπει να στοχεύουν να απολαμβάνουν το σεξ χωρίς να εστιάζουν στην επίτευξη οργασμού. «Ιδανικά, ο οργασμός θα έπρεπε να είναι το επιδόρπιο: ένας εξαιρετικός τρόπος για να τελειώσει ένα υπέροχο γεύμα, αλλά όχι ο λόγος που γίνεται το δείπνο», προσθέτει.

Σύμφωνα με μία μελέτη του 2017 που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Sex and Marital Therapy, το 37% των γυναικών φτάνουν σε οργασμό μέσω κλειτοριδικής διέγερσης  συγκριτικά με το 18% των γυναικών που ικανοποιούνται με την κολπική διείσδυση. H Δρ Sari Cooper σχολίασε τότε ότι το σεξ σε καμία περίπτωση δεν είναι επώδυνο και σε περίπτωση που υπάρχει πόνος, όπως π.χ. σε περίπτωση κολπικής ξηρότητας, θα πρέπει να ζητηθεί η βοήθεια ενός ειδικού.

Και η σεξολόγος τόνισε ότι για μια υγιή και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή είναι εξαιρετικά σημαντικό  οι άνθρωποι να μιλάνε στον σύντροφό του εκφράζοντας τις επιθυμίες τους, ενώ για να επιτευχθεί αυτό απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατανόηση των επιθυμιών και των σώματός μας.

Σχετικά Άρθρα