ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η καρδιά ωφελείται και δεν κινδυνεύει από το σεξ

21 Οκτωβρίου 2021, 18:00

images

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Harvard απάντησαν στο ερώτημα πόσο πιθανό είναι το σεξ να οδηγήσει σε καρδιακό επεισόδιο. Όπως λένε, η αύξηση στα επίπεδα αδρεναλίνης που συμβαίνει κατά την έντονη σωματική δραστηριότητα, θα μπορούσε δυνητικά να προκαλέσει καρδιακή προσβολή και αρρυθμίες. Αλλά στην πράξη, είναι παραπάνω από ασυνήθιστο να υπάρξει πρόβλημα, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του σεξ με το μόνιμο σύντροφό μας.

Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι λιγότερα από 1 στα 100 εμφράγματα σχετίζονται με τη σεξουαλική δραστηριότητα και ότι οι περιπτώσεις που οι αρρυθμίες κατά το σεξ οδήγησαν σε θάνατο αντιστοιχούν σε 1 στις 200. Και αυτό βέβαια όχι σε υγιείς ανθρώπους αλλά σε κάποιους που έχουν την...αιτία τους.

Για έναν υγιή άνδρα στα 50 έτη του, ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής σε ανύποπτο χρόνο είναι περίπου μία στο εκατομμύριο. Το σεξ διπλασιάζει τον κίνδυνο, όμως και πάλι αυτός ανέρχεται σε δύο φορές στο εκατομμύριο. 

Ωστόσο, για τους άνδρες με καρδιαγγειακές νόσους, ο κίνδυνος είναι δέκα φορές υψηλότερος. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτούς, το σεξ αυξάνει τις πιθανότητες εμφράγματος σε μόλις 20 στο ένα εκατομμύριο. Συνεπώς, σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες, ακόμα και οι καρδιοπαθείς, μπορούν να απολαμβάνουν το σεξ άφοβα.

Σχετικά Άρθρα