ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η γιορτή των ερωτευμένων μάς θυμίζει ότι ο έρωτας χαρίζει υγεία

14 Φεβρουαρίου 2020, 10:05

images

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε ότι πέρα από τα λουλούδια, τις κάρτες και τα αρκουδάκια, η σωματική και η ψυχική επαφή με έναν άνθρωπο κάνει την ζωή μας ωραιότερη και τον οργανισμό μας πιο γερό!

Η ωκυτοκίνη ή "ορμόνη της αγάπης" που εκκρίνεται από τον οργανισμό μας όταν μας χαϊδεύουν, όταν μας φιλούν, όταν ερχόμαστε σε οργασμό, όταν ακούμε ερωτικά λόγια, προσφέρει εκτός από ικανοποίηση και υγεία. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα δυναμώνει, ο ψυχισμός θωρακίζεται έναντι των προβλημάτων της ζωής, το νευρικό μας σύστημα ξεκινά διεργασίες ανάπλασης ιστών, αντιμετώπισης πόνων, το δέρμα μας οξυγονώνεται καλύτερα και λάμπει.

Δεν είναι τυχαίο που όταν ένας άνθρωπος ερωτεύεται, τον βλέπουμε μετά από λίγες ημέρες να δείχνει πιο ωραίος... Δεν είναι μια λάθος αίσθηση αυτή αλλά ένα αντικειμενικό γεγονός αντιληπτό από αυτούς που τον γνωρίζουν πριν ερωτευθεί.

Μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex and Marital Therapy μελέτησε τις κινήσεις ζευγαριών κατά τη διάρκεια της τελευταίας τους σεξουαλικής συνεύρεσης. Στη μελέτη έλαβαν μέρος 1.490 άτομα, δηλαδή 745 ζευγάρια όλων των ηλικιών. Τους ζήτησαν να περιγράψουν αυτά που τους αρέσει πιο πολύ να κάνουν -εκτός από την πράξη αυτή καθαυτή- όπως είναι το φιλί, η αγκαλιά και το μασάζ. 

Από τους ερωτηθέντες, το 87% απάντησε ότι απολαμβάνει πολύ να φιλάει τον σύντροφό του, το 70% απολαμβάνει την αγκαλιά και τα χάδια και το 23% το μασάζ. 

Σχετικά Άρθρα