ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Γιατί ο ένας από τους δύο αρνείται ξαφνικά την επαφή;

08 Ιουλίου 2021, 18:00

images

Σύμφωνα με τη Δρ Laurie Watson, σύμβουλο γάμου, sex therapist και καθηγήτρια στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα, η άρνηση του ενός συντρόφου να κάνει έρωτα μπορεί να οφείλεται σε πολλά και περίπλοκα ζητήματα ορισμένα εκ των οποίων δεν είναι εμφανή... 

Όπως σημειώνει η ειδικός, ένας από τους βασικούς λόγους που ο άνδρας χάνει την επιθυμία του για σεξ είναι η μείωση της τεστοστερόνης. Κι αυτό είναι κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από ειδικό γιατρό.

Εξάλλου, όταν σταματάει κάποιος ή κάποια να νιώθει έλξη για τον/την σύντροφο της ζωής, πρέπει να λάβει υπόψη ότι αυτό "είναι ένα πολύπλοκο συναίσθημα, ένα μείγμα οπτικής ευχαρίστησης και σεξουαλικής χημείας συνοδεία αισθημάτων και σκέψεων για τη σχέση, την επαφή, την επικοινωνία και τον αλληλοσεβασμό", εξηγεί η Δρ Watson. Παράλληλα, η απώλεια της έλξης μπορεί να είναι η συνέπεια της ψυχολογικής άμυνας του άνδρα απέναντι στην ασφυξία που ενδεχομένως νιώθει στο πλαίσιο της σχέσης ή ακόμα και του φόβου για τη φθορά του γήρατος και τον θάνατο, συμπληρώνει η ειδικός.

Οι άνδρες όμως έχουν κι άλλες αιτίες... Η διαπίστωση ότι η στύση τους δεν είναι όπως παλαιότερα, τους θλίβει και πολλές φορές τους αποτρέπει από το να κάνουν σεξ. 

Επίσης, κάποιες φορές, η διαφορά "ταχυτήτων" στην ερωτική προσέγγιση είναι το πρόβλημα στη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού. Σύμφωνα με την ειδικό, ο γεμάτος τεστοστερόνη άνδρας επιδιώκει ενίοτε να καλύψει τις ανάγκες του με τρόπο ορμητικό και λιγότερο ρομαντικό και, κατά συνέπεια, η μη απόκριση της γυναίκας επιφέρει την πλήξη και ανία από μέρους του. 

Σχετικά Άρθρα