ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Διαφορές στον ανδρικό με τον γυναικείο οργασμό

12 Νοεμβρίου 2020, 18:00

images

Ο ανδρικός οργασμός είναι συνδεδεμένος με την εκσπερμάτιση, ενώ στον αντίποδα, βρίσκεται ο γυναικείος οργασμός που έχει πιο περίπλοκη πορεία και έκφραση. 

Ο γυναικείος οργασμός έχει διακυμάνσεις, όχι μόνο από γυναίκα σε γυναίκα, αλλά και για την ίδια γυναίκα στις διάφορες επαφές της. Μάλιστα έχει παρατηρηθεί ότι ακόμη και σε ανεπαίσθητες αλλαγές της στάσης του σώματος, παρουσιάζεται διαφορετικό αποτέλεσμα. 

Στην γκάμα του γυναικείου οργασμού περιλαμβάνονται πολλές αισθήσεις που κυμαίνονται από ήπιες συσπάσεις τις οποίες η γυναίκα μπορεί και να αγνοήσει επειδή είναι ανεπαίσθητες, ως και μια πολύ πιο έντονη αίσθηση που προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση. Οι ειδικοί εξηγούν ότι συχνά και οι ίδιες οι γυναίκες απογοητεύονται επειδή έχουν υπερβολικές προσδοκίες για την εμπειρία του οργασμού.

Μάλιστα είναι θέμα συνδυασμού: Οι πιθανότητες οργασμού συνήθως είναι περισσότερες αν η κολπική διείσδυση συνδυάζεται με τον κλειτοριδικό ερεθισμό. Μάλιστα στις περισσότερες έρευνες καταγράφεται ο οργασμός που προέκυψε από την κολπική διείσδυση σε συνδυασμό με τον κλειτοριδικό ερεθισμό, κάτι που ωστόσο συχνά παραλείπεται από τα ζευγάρια αλλά θα πρέπει να το έχουν υπόψη.

Σχετικά Άρθρα