ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δεν συμφωνείτε στη συχνότητα; Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε

02 Ιουλίου 2021, 18:00

images

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους δυο σύντροφοι είναι δυνατόν να μην συμφωνούν ως προς την συχνότητα των ερωτικών επαφών.

Πρώτα από όλα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιος ιατρικός λόγος αφού πολλές χρόνιες νόσοι όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, ο υποθυρεοειδισμός, η στεφανιαία νόσος, η κατάθλιψη και άλλες καταστάσεις όπως είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα, μπορούν να συμβάλουν στη μειωμένη σεξουαλική επιθυμία. 

Το αμέσως επόμενο που πρέπει να εξετάσουν είναι η έλλειψη επικοινωνίας και μία γενική αίσθηση απομάκρυνσης μεταξύ του ζευγαριού που μπορεί να φέρει μειωμένη σεξουαλική επιθυμία σε έναν ή και τους δύο συντρόφους.

Και βέβαια να συζητήσουν τι θεωρεί ο καθένας από τους δύο ως "συχνό". Είστε σίγουροι ότι αυτό που ορίζετε εσείς ως λίγο σεξ, είναι λίγο και για τον σύντροφό σας; Θα μπορούσαν τα παράπονά σας να οφείλονται σε διαφορετικές οπτικές του τι είναι ικανοποιητικό και τι λίγο; Πριν αποφασίσετε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα επικοινωνίας στη σχέση σας, συζητήστε με το ταίρι σας ποια θεωρεί την επαρκή συχνότητα σεξ και προσπαθήστε να βρείτε τη χρυσή τομή.

Μερικές άλλες κινήσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι:

Συγκεντρωθείτε σε μη σεξουαλικούς τρόπους διασκέδασης για να έρθετε ακόμα πιο κοντά με το σύντροφό σας.

Αν ο στόχος σας είναι η συνέχιση αυτής της σχέσης και είστε ο άνθρωπος που θα ήθελε περισσότερο σεξ τότε καλό θα ήταν να βρείτε τρόπους έτσι ώστε είτε να συμβιβαστείτε σε μία ενδιάμεση κατάσταση είτε να διακόψετε την σχέση.

Σεβαστείτε τις προτιμήσεις του/της συντρόφου σας και εστιάστε στα σημεία που του/της αυξάνουν τη σεξουαλική διάθεση, αποφεύγοντας εκείνα που τη μειώνουν.

Κάντε σεξ με πρόγραμμα. Ίσως να μη φαίνεται και η πιο λογική λύση όμως προγραμματίζοντας το πότε θα κάνετε σεξ μπορεί να ενισχύσετε την ερωτική σας ζωή.


Σχετικά Άρθρα