ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυτή είναι η πιο "αστεία" αιτία διαζυγίου

04 Μαΐου 2023, 18:00

images

Έρευνα σε παντρεμένα ζευγάρια που βρίσκονται σε διαδικασία διαζυγίου ανέδειξε το σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει ο ξεκούραστος ύπνος σε μία μακροχρόνια σχέση. Το ροχαλητό αναδεικνύεται έτσι ως παράγοντας ηρεμίας ή ...φασαρίας στις σχέσεις.

Η εν λόγω έρευνα έγινε σε ζευγάρια ηλικίας από 30 ως 55 ετών στην Ολλανδία τα οποία πήγαιναν σε σύμβουλο γάμου με σκοπό να βεβαιωθούν ότι αυτό που ήθελαν ήταν να συνεχίσουν τις ζωές τους χωριστά. Σε ένα ποσοστό άνω του 40%, ετέθη από γυναίκες κυρίως το χρόνιο πρόβλημα προβληματικού ύπνου που δημιουργούσε κακή ψυχολογία, κόπωση και εντάσεις. Όπως εξήγησαν σε σχετικές ερωτήσεις, ο σύντροφος έκανε ανήσυχο ύπνο (κλωτσιές, εφιάλτες, συχνές αφυπνίσεις για τουαλέτα ή άλλο λόγο) ή ροχάλιζε τόσο δυνατά για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε τελικά διαταράχθηκε τόσο ο ύπνος όσο και η ψυχολογία και των δύο.

Σε δεύτερο επίπεδο ξεκινούν οι καυγάδες, οι εντάσεις, οι συνεχείς διαφωνίες, μία διάχυτη δυσαρέσκεια στην ατμόσφαιρα που οδήγησε στην απόφαση διαζυγίου.

Το γεγονός ότι το ροχαλητό ήταν η κύρια αιτία αποσαφηνίστηκε από μία ακόμα λεπτομέρεια: Πολλοί δυσαρεστημένοι σύντροφοι ανέφεραν ότι είχαν ζητήσει από το έτερον ήμισυ να κοιμούνται σε διαφορετικά δωμάτια αλλά εκείνο είχε αρνηθεί θεωρώντας την κίνηση αυτή επιθετική και απαξιωτική για τη σχέση τους. Αλλά όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, αν το είχαν δοκιμάσει αυτό, οι περισσότεροι θα έσωζαν το γάμο τους καθώς θα ξεκουράζονταν με καλύτερο ύπνο και θα σκέφτονταν με πιο καθαρό μυαλό.

Σχετικά Άρθρα