ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυτά είναι τα τρία πιο αφροδισιακά τρόφιμα

05 Μαρτίου 2020, 18:00

images

Η σεξουαλική διάθεση εξαρτάται κυρίως από την σωματική και ψυχική μας υγεία και έχει αν κάνει σε μεγάλο βαθμό με την σχέση που έχει το ζευγάρι μεταξύ του. Πλην όμως, η διατροφή μπορεί να βοηθήσει σημαντικά σε δύο επίπεδα...

Το ένα επίπεδο είναι το ίδιο το γεύμα του ζευγαριού που μπορεί να δημιουργεί ένα ερωτικό σκηνικό, και το δεύτερο επίπεδο είναι το ίδιο το φαγητό που θα επιλέξουμε να καταναλώσουμε.

Σε ό,τι αφορά το ίδιο το γεύμα ή δείπνο, είναι κατανοητό ότι όταν το ζευγάρι βρίσκει χρόνο για να βρεθεί μόνο του, κάνει το πρώτο βήμα για να επικοινωνήσει καλύτερα σε ανθρώπινο και καθαρά ερωτικό και σεξουαλικό επίπεδο. Είτε το δείπνο γίνεται εντός σπιτιού είτε σε κάποιο εστιατόριο, μπορεί κάλλιστα να οδηγήσει μετά και στο κρεβάτι...

Για να συμβεί αυτό, κάποιο ρόλο παίζουν και τα φαγητά που θα επιλέξουμε να φάμε τα οποία πρώτα από όλα δεν πρέπει να δημιουργούν δυσπεψία ή να αφήνουν άσχημη μυρωδιά στο στόμα, κάτι που είναι κατά γενική ομολογία αντιερωτικό!

Τα τρία καλύτερα φαγητά για να έχει συνέχεια η νύχτα είναι:

Τα στρείδια έχει αποδειχτεί ότι περιέχουν μεγάλες συγκεντρώσεις ψευδαργύρου που προκαλούν έκκριση τεστοστερόνης ειδικά στους άνδρες. Την ίδια διαδικασία προκαλούν και τα μύδια αλλά -όπως έχει αποδειχτεί- πιο αφροδισιακά είναι τα στρείδια. 

Από την δεκαετία του 1970 έχουν αρχίσει να βγαίνουν οι πρώτες μελέτες για τις ιδιότητες της σοκολάτας, ειδικά της μαύρης με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο. Η ουσία φαινυλαιθυλαμίνη που περιέχουν οι σοκολάτες αυτές, δρα παρόμοια με την αμφεταμίνη στον εγκέφαλο, προκαλώντας την απελευθέρωση των ορμονών νορεπινεφρίνη και ντοπαμίνη για να δημιουργήσει συναισθήματα ευφορίας. Και αυτό συμβαίνει τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Τέλος, οι κόκκινες πιπεριές τσίλι ή το μπούκοβο που φτιάχνεται από την αποξήρανσή τους, μπορεί να απογειώσει γευστικά οποιοδήποτε πιάτο αλλά και την ...ερωτική σας ζωή. Οι πιπεριές αυτές φαίνεται ότι δρουν στον οργανισμό μιμούμενες τις ενδορφίνες και κάνοντάς μας να νιώθουμε ευεξία και ερωτική αναστάτωση.

ΠΗΓΗ

Sexology- Health Sciences

Σχετικά Άρθρα