ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Απαραίτητη η σωστή υγιεινή στη γυναίκα

07 September 2020, 18:00

images

Η υγιεινή της γυναίκας ειδικά πριν και μετά την σεξουαλική πράξη είναι απαραίτητη όχι μόνο για να την κάνει θελκτική στον σύντροφό της αλλά και για λόγους καθαρά υγείας!

«Όταν το ενδοθήλιο του κόλπου λιπαίνεται, διογκώνεται και τρίβεται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Αυτό σημαίνει ότι αλλάζει ο τρόπος που αντιδρά στο περιβάλλον και αυξάνεται ο κίνδυνος μόλυνσης», εξηγεί η γυναικολόγος Δρ Leslie E. F. Page. Και συστήνει τι να κάνουν και τι να μην κάνουν οι γυναίκες για να παραμένουν υγιείς.

Πρώτα από όλα, το πλύσιμο μετά τη σεξουαλική επαφή επιβάλλεται, αλλά όχι με χρήση αντισηπτικού. Τρεχούμενο νερό σε μέτρια θερμοκρασία αρκεί για την περιποίηση της ευαίσθητης περιοχής.

Κάτι εξάλλου που κάνει καλό είναι η ούρηση μετά το σεξ καθώς μειώνει τον κίνδυνο να πάθει η γυναίκα ουρολοίμωξη. Κατά τη διάρκεια της επαφής, τα βακτήρια που κυκλοφορούν στον οργανισμό οδηγούνται στην κύστη, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος μόλυνσης εκεί μετά το σεξ να είναι μεγαλύτερος. Ωστόσο δεν είναι απαραίτητο να σπεύσετε στην τουαλέτα αμέσως μετά την επαφή αλλά μπορεί να ουρήσει 5-10 λεπτά αργότερα. 

Τέλος, μια συμβουλή της γυναικολόγου είναι να μην κάνουν μετά το σεξ μπάνιο με τον σύντροφό τους. Η συνεύρεση στη μπανιέρα με το ζεστό νερό σημαίνει ότι εκτίθεστε στα βακτήρια του δέρματος και του πρωκτού του, ενώ και η έκθεση στο νερό μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα του αντιμικροβιακού φράγματος του δέρματος. «Όταν το αιδοίο διογκώνεται ως απόκριση στη σεξουαλική διέγερση, αποκαλύπτει το άνοιγμα του κόλπου, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες μόλυνσης», εξηγεί η Δρ Page.


Σχετικά Άρθρα