ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Άνδρες και γυναίκες μοιραζόμαστε κοινές ερωτογενείς ζώνες

26 Νοεμβρίου 2020, 18:00

images

Η διάθεση για σεξ δεν έχει να κάνει μόνο με ορμόνες και νεανική ορμή. Μπορεί να προκληθεί από το άκουσμα λέξεων, το άγγιγμα και τα φιλιά σε συγκεκριμένα σημεία (ερωτογενείς ζώνες) ή να καλλιεργηθεί από μία εικόνα που συνοδεύεται από προκλητική συμπεριφορά. Όλα είναι θέμα διέγερσης, λένε οι ειδικοί...

Κάποια σημεία είναι κοινά στους άνδρες και τις γυναίκες ακόμα κι αν δεν το συνειδητοποιούμε. Για παράδειγμα, τα χάδια στις θηλές δεν ερεθίζουν μόνο την γυναίκα αλλά και τον άνδρα αρκεί να γίνουν την κατάλληλη στιγμή και με την ένταση που προτιμά. Ομάδα ερευνητών ανακάλυψε μάλιστα ένα δίκτυο νευρικών ινών, των οποίων η λειτουργία βασίζεται σε δύο φαινόμενα: την ανατριχίλα και τη διέγερση των θηλών, που είναι ίδια και στα δύο φύλα. Η διέγερση της θηλής μπορεί να προκληθεί με διαφορετικούς τρόπους. Με το κρύο, με ιδιαίτερα χάδια που προέρχονται από τα δάχτυλα ή τη γλώσσα του/της συντρόφου, με την αναπνοή κοντά τους και πολλούς άλλους τρόπους. 

Σε μια άλλη έρευνα, εθελοντές δέχτηκαν ερεθίσματα με σκοπό τη διέγερση των θηλών. Στη μαγνητική τομογραφία οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ζώνη του εγκεφάλου που βρισκόταν σε διέγερση ήταν η ίδια που διεγείρεται και με τον ερεθισμό περιοχών όπως ο κόλπος, ο τράχηλος και η κλειτορίδα των γυναικών. Ταυτόχρονα, η διέγερση των θηλών ενεργοποιεί την έκκριση ορμονών της χαράς όπως η ωκυτοκίνη, η ντοπαμίνη και οι ενδορφίνες.

Ένα άλλο κοινά "ευαίσθητο" σημείο και για τα δύο φύλα είναι το εσωτερικό του αυτιού. 

Όπως αναφέρει ο Δρ Φρεντερίκ Σαλντμάν, το χάδι και κυρίως η αναπνοή και το απαλό φιλί στο σημείο αυτό πυροδοτεί σεξουαλική διέγερση στο 80% ανδρών και γυναικών. Ομάδα επιστημόνων που μελέτησε το θέμα αυτό, προκάλεσε ερεθισμό στο εσωτερικό του αυτιού και στον λοβό και ανακάλυψε ότι το ένα σημείο δεν έχει καμία σχέση με το άλλο.

Το επαναλαμβανόμενο χάδι στην περιοχή αυτή ενεργοποιεί ταυτόχρονα πολλές εγκεφαλικές ζώνες, που παρεμβαίνουν σε πολλά και συμπληρωματικά επίπεδα ευχαρίστησης, ενώ οι σύντροφοι βιώνουν κατακόρυφη αύξηση της απόλαυσης. 


Σχετικά Άρθρα