ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Όλο το χρόνο θλίψη- Χαρά μόνο την εβδομάδα των διακοπών

22 Μαΐου 2023, 10:00

images

Άγχος, ένταση, κλεισούρα, οικονομικά προβλήματα, προσωπικές αποτυχίες επί 11,5 περίπου από τους 12 μήνες του χρόνου με την προσμονή μερικών ημερών σε καλοκαιρινές διακοπές. Είναι ζωή αυτή; 

"Όχι" απαντούν οι ψυχολόγοι και όλοι καταλαβαίνουμε ότι έχουν δίκιο. Βεβαίως το επόμενο ερώτημα είναι "τι μπορούμε να κάνουμε για να ανατρέψουμε την πραγματικότητα της ζωής μας, ώστε να χαιρόμαστε μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα και να μην είναι η μοναδική φωτεινή προσδοκία του έτους οι ολιγοήμερες διακοπές";

Οι βασικές συμβουλές που μάς δίνουν οι ειδικοί είναι:

- Να βάλουμε στην καθημερινότητά μας την άσκηση. Κι αν δεν μάς αρέσει να ασκούμαστε, τότε να περπατάμε όσο περισσότερο μπορούμε, γεγονός που θα μάς βγάζει κάθε μέρα από το σπίτι.

- Να αναπτύξουμε τις κοινωνικές μας σχέσεις. Η "καλημέρα" στο γείτονα, το κέρασμα ενός καφέ στο συνάδελφο, η πρόταση για ένα κυριακάτικο γεύμα στο σπίτι μας σε μερικούς συγγενείς ή φίλους, είναι μερικά από αυτά που μπορούμε να κάνουμε.

- Να μιλάμε για αυτά που μάς ενοχλούν ή και μάς πονούν και να μην τα "θάβουμε" μέσα μας. Όποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί να βλέπει ψυχολόγο, ας βρει ένα φίλο ή συγγενή να λέει όσα τον βαραίνουν. 

- Να προσφέρουμε σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από εμάς. Η προσφορά ωφελεί περισσότερο αυτόν που δίνει παρά αυτόν που παίρνει.

- Να διασκεδάζουμε με κάθε ευκαιρία. Δεν είναι ανάγκη να έχει κάποιος χρήματα για να διασκεδάζει. Μπορεί να ακούει μουσική στο σπίτι και το αυτοκίνητο. Να διοργανώνει βραδιές με φίλους. Να πηγαίνει για πικ νικ και καφέ δίπλα στη θάλασσα.

-Να ταξιδεύουμε όσο πιο συχνά μπορούμε ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτουμε. Είναι πιο ωφέλιμο για την ψυχολογία μας να έχουμε λιγότερα ρούχα και παπούτσια αλλά να κάνουμε περισσότερες εκδρομές εντός κι εκτός της χώρας.



Σχετικά Άρθρα