ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τα συμπτώματα αλλεργίας στο γάλα

25 Ιουνίου 2021, 12:00

images

Τι είναι η αλλεργία στο γάλα; Το Kids Health μας ενημερώνει σχετικά με τα συμπτώματα αλλεργίας στο γάλα.

Όταν ένα μωρό είναι αλλεργικό στο γάλα, αυτό σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό του σύστημα, το οποίο καταπολεμά τις λοιμώξεις, αντιδρά υπερβολικά στις πρωτεΐνες του γάλακτος. Κάθε φορά που το παιδί καταναλώνει γάλα, το σώμα του πιστεύει ότι αυτές οι πρωτεΐνες είναι επιβλαβείς εισβολείς και εργάζεται σκληρά για την καταπολέμησή τους. Αυτό προκαλεί αλλεργική αντίδραση στην οποία το σώμα απελευθερώνει χημικά όπως η ισταμίνη.

Άτομα οποιασδήποτε ηλικίας μπορεί να έχουν αλλεργία στο γάλα, αλλά είναι πιο συχνή σε μικρά παιδιά. Πολλά παιδιά το ξεπερνούν μεγαλώνοντας, ενώ άλλα όχι.

Τα παιδιά με αλλεργία στο γάλα μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα σε μερικές εβδομάδες μετά την πρώτη δοκιμή αγελαδινού γάλακτος. Τα βρέφη που θηλάζουν έχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης αλλεργίας στο γάλα από τα μωρά που τρέφονται με αγελαδινό γάλα.

Εάν το μωρό σας έχει αλλεργία στο γάλα, διατηρήστε δύο αυτόματους εγχυτήρες επινεφρίνης σε περίπτωση αναφυλαξίας. Ο αυτόματος εγχυτήρας επινεφρίνης είναι ένα εύχρηστο συνταγογραφούμενο φάρμακο που διατίθεται σε ένα δοχείο μεγέθους μιας μεγάλης πένας. Ο γιατρός σας θα σας δείξει πώς να το χρησιμοποιήσετε.

Διαβάστε επίσης: 5 συμβουλές για να αντιμετωπίσει το παιδί σας ένα αλλεργικό σοκ

Ποια είναι τα σημάδια και τα συμπτώματα μιας αλλεργίας στο γάλα;

Μια αλλεργική αντίδραση μπορεί να προκαλέσει:

1. Συριγμό

2. Αναπνευστικά προβλήματα

3. Βήχα

4. Πόνο στο λαιμό

5. Στομαχόπονο

6. Ναυτία-εμετό

7. Διάρροια

8. Φαγούρα / πρησμένα μάτια

9. Πτώση της αρτηριακής πίεσης που προκαλεί ζάλη

10. Ερυθρότητα στο δέρμα

Η σοβαρότητα των αλλεργικών αντιδράσεων στο γάλα μπορεί να ποικίλει. Το ίδιο παιδί μπορεί να αντιδρά διαφορετικά κάθε φορά. Αυτό σημαίνει ότι παρόλο που μια αντίδραση ήταν ήπια, η επόμενη θα μπορούσε να είναι πιο σοβαρή.

Εκτός από αλλεργία, τα παιδιά μπορεί να έχουν δυσανεξία στο γάλα με συμπτώματα όπως χαλαρά κόπρανα, αίμα στα κόπρανα, άρνηση φαγητού ή ευερεθιστότητα ή κολικοί - εμφανίζονται ώρες έως μέρες αργότερα. Η δυσανεξία στη λακτόζη, συμβαίνει όταν ο οργανισμός έχει πρόβλημα στην πέψη του γάλακτος.

Εάν δεν είστε σίγουροι εάν το παιδί σας έχει δυσανεξία ή αλλεργία, ο γιατρός θα κάνει τη σωστή διάγνωση. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες, μιλήστε με το γιατρό του παιδιού σας.

X.X. 

Σχετικά Άρθρα