ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ξύρισμα μεταξύ των συνεδριών για αποτρίχωση με λέιζερ

05 Αυγούστου 2023, 09:00

images

Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι μία αισθητική διαδικασία που αφαιρεί μόνιμα τις τρίχες από τη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος. Χρησιμοποιεί ακτίνες φωτός για να πλήξει τους θύλακες της τρίχας, αποτρέποντας τη μελλοντική ανάπτυξη των τριχών. Αλλά είναι σύνηθες να βλέπουμε αραιές τρίχες μεταξύ των θεραπειών αποτρίχωσης με λέιζερ, τις οποίες μάς συστήνουν να μην τραβάμε αλλά να ξυρίζουμε.

Η αποτρίχωση με λέιζερ λειτουργεί καλύτερα σε άτομα με σκουρόχρωμες τρίχες και πιο ανοιχτόχρωμο δέρμα. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει μεγαλύτερη αντίθεση μεταξύ της μελανίνης της τρίχας και της μελανίνης στο δέρμα, η οποία οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα.

Οι αισθητικοί και οι γιατροί που ασχολούνται με το λέιζερ, συνιστούν το ξύρισμα 24 ώρες πριν από το ραντεβού, για μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων. Τα τριχοθυλάκια δεν πρέπει να καταστραφούν ή να διαταραχθούν. Επομένως, δεν συνιστάται η αποτρίχωση με κερί πριν ή μεταξύ των θεραπειών αποτρίχωσης με λέιζερ.

Μία άλλη σημαντική σημείωση είναι να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο πριν από μια θεραπεία αποτρίχωσης με λέιζερ. Αυτό συμβαίνει επειδή το μαύρισμα θα αυξήσει τη μελανίνη γύρω από τις τρίχες και μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα της θεραπείας με λέιζερ. Το ξύρισμα μετά την αποτρίχωση με λέιζερ, συνιστάται επίσης και είναι γνωστό ως ο καλύτερος τρόπος αποτρίχωσης μεταξύ των ραντεβού.

Συνιστάται το ξύρισμα να είναι η προτιμώμενη μέθοδος αποτρίχωσης μεταξύ των θεραπειών, καθώς το ξύρισμα είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει βλάβη στους θύλακες της τρίχας, όπως η αποτρίχωση με κερί και το ξύρισμα.

Κάθε αισθητικός/γιατρός μπορεί να δίνει διαφορετικές οδηγίες, επομένως είναι απαραίτητο να ελέγχετε τις συστάσεις του πριν το ξύρισμα μεταξύ των συνεδριών σας.

Τέλος, μετά το λέιζερ, είναι σημαντικό να φροντίζετε το δέρμα σας για να προωθήσετε την επούλωση και να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανές παρενέργειες. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε ήπια προϊόντα, φιλικά προς το δέρμα, για να αποφύγετε τον ερεθισμό. 

Μερικά από αυτά τα προϊόντα είναι:

Τζελ αλόης.

Ενυδατική κρέμα χωρίς άρωμα.

Αντηλιακό.

Ήπιο καθαριστικό.

Ήπια απολέπιση.

Κρύα κομπρέσα.


Σχετικά Άρθρα