ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το περπάτημα κάνει καλό στην υγεία αλλά και στην ομορφιά

01 Δεκεμβρίου 2020, 16:00

images

Το περπάτημα αποτελεί την πιο τέλεια, φυσική άσκηση καθώς όχι μόνο βοηθά στην απώλεια βάρους, αλλά επίσης μειώνει σε φυσιολογικά επίπεδα την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη, δυναμώνει την μνήμη και μας κάνει να δείχνουμε πιο χαλαροί και ωραίοι.

Οι ερευνητές του Χάρβαρντ, που διεξήγαγαν την τελευταία μελέτη, εξέτασαν 32 γονίδια που προκαλούν παχυσαρκία σε περισσότερους από 12.000 ανθρώπους για να καθορίσουν πόσα από αυτά τα γονίδια παίζουν ρόλο στο σωματικό βάρος. Στη συνέχεια ανακάλυψαν ότι ανάμεσα στους συμμετέχοντες που περπατούσαν γρήγορα για περίπου μία ώρα τη μέρα, οι επιδράσεις αυτών των γονιδίων είχαν μειωθεί κατά 50%.

Το περπάτημα επίσης μειώνει τον πόνο στις αρθρώσεις με αρκετές μελέτες να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το περπάτημα μειώνει τον πόνο αυτό και άλλους στο σώμα. Εκτιμάται δε ότι το περπάτημα περίπου οκτώ χιλιομέτρων την εβδομάδα μπορεί να προστατέψει από την αρθρίτιδα. Και αν λάβουμε υπόψη ότι τονώνει και το ανοσοποιητικό μας μέσω της ενδυνάμωσης του αναπνευστικού συστήματος, τότε καταλαβαίνουμε γιατί όλοι οι ιστοί του σώματος οξυγονώνονται καλύτερα, μεταξύ αυτών και το δέρμα.  Σύμφωνα με μελέτη σε 1.000 άνδρες και γυναίκες που περπατούσαν τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα επί τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα, αποδείχτηκε ότι είχαν 43% λιγότερες μέρες ασθενείας συγκριτικά με εκείνους που ασκούνταν μία φορά την εβδομάδα ή και λιγότερο.

Και παρατηρήθηκε κάτι ακόμα. Οι άνθρωποι αυτοί έδειχναν τουλάχιστον 5 χρόνια πιο νέοι από την πραγματική τους ηλικία, είχαν λαμπερά μάτια, υγιές δέρμα και μαλλιά και χαμογελούσαν συχνότερα. κάτι που τους έκανε ακόμα πιο ελκυστικούς.

Σχετικά Άρθρα