ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στο στόχαστρο EADV αλλεργίες, δερματίτιδα και ακμή

20 Οκτωβρίου 2019, 10:00

images

To συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV) πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου 2019.

Μεταξύ άλλων ανακοινώσεων παρουσιάστηκαν έρευνες που περιλαμβάνουν αποκλειστική επιδημιολογική μελέτη για τον επιπολασμό και τη διαχείριση των αλλεργιών που διενεργήθηκε σε περισσότερα από 11.000 άτομα, μια μελέτη για την ατοπική δερματίτιδα και τον πόνο, καθώς και μια αξιολόγηση σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ανοχή του αντιηλιακού σε άτομα με δέρμα με τάση ακμής.

Σύμφωνα με την αποκλειστική επιδημιολογική μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2019 από τη La Roche-Posay σε πέντε χώρες (Βραζιλία, Κίνα, Γαλλία, Ρωσία και ΗΠΑ) σε 11.069 ενηλίκους, ένα σημαντικό ποσοστό (από 20,2% στη Γαλλία μέχρι 41,7% στις ΗΠΑ) του ενήλικου πληθυσμού δηλώνει ότι πάσχει από αλλεργίες.

Το 65%-82% των ανθρώπων αυτών ζήτησαν τη συμβουλή επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι και επιβεβαίωσαν τη διάγνωση.

Επιπλέον, η μελέτη κατέδειξε ότι οι δερματικές αντιδράσεις αποτελούν συνήθη συνέπεια των αλλεργιών, ανεξάρτητα από τον τύπο τους (τροφική αλλεργία, αναπνευστική αλλεργία, ή δερματική αλλεργία).

Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων (από 53% στη Γαλλία μέχρι 75% στη Ρωσία και 89% στην Κίνα) ανέφεραν ότι τα αλλεργικά επεισόδια συνδέονται με την εκδήλωση δερματικών αντιδράσεων.

Πέραν της επιδημιολογικής μελέτης για τις αλλεργίες, η LaRoche-Posay παρουσίασε επίσης τα αποτελέσματα έρευνας που εστίασε στην ατοπική δερματίτιδα.

Μολονότι ο κνησμός ως σύμπτωμα της ατοπικής δερματίτιδας έχει μελετηθεί εκτενώς κατά το παρελθόν, τα στοιχεία σχετικά με τον πόνο που σχετίζεται με τη δερματική αυτή πάθηση είναι πολύ περιορισμένα.

Online έρευνα που διενεργήθηκε προσφάτως από τη μάρκα σε 5.000 άτομα κατέδειξε ότι το 55% σχεδόν των ανθρώπων που πάσχουν από ατοπική δερματίτιδα βιώνουν πόνο.

Επίσης, για τους ασθενείς με επώδυνη ατοπική δερματίτιδα, είναι πιο πιθανή η επίσκεψη σε έναν δερματολόγο (68,3% έναντι 36,9% για τους ασθενείς που δεν νοιώθουν πόνο) ή έναν γενικό γιατρό (98% έναντι 92,9%).2

Άλλο ένα σημαντικό τμήμα των ερευνών που παρουσίασε η La Roche-Posay εστιάζει στη σημασία του αντιηλιακού για τη διαχείριση της ακμής.

Είναι γνωστό ότι η έκθεση στον ήλιο, μολονότι βελτιώνει βραχυπρόθεσμα την εκδήλωση της ακμής, τελικά επιδεινώνει τα συμπτώματά της.

Στο πλαίσιο μονοκεντρικής μελέτης ελεύθερης χρήσης που διεξήχθη σε νεαρούς ενήλικες με δέρμα με τάση ακμής, διερευνήθηκε κατά πόσον ένα αντιηλιακό με υψηλή προστασία UV και ενεργά συστατικά μπορεί να εξασφαλίσει δράση κατά των ατελειών και ματ αποτέλεσμα.

Από τον πρώτο μήνα εφαρμογής του αντιηλιακού, οι συμμετέχοντες είδαν βελτίωση της δερματικής τους πάθησης, με λιγότερες ατέλειες και σημάδια, η οποία διατηρήθηκε ακόμα και για 4 μήνες μετά από τη χρήση.

Επιπλέον, παρατήρησαν σημαντική  μείωση της λιπαρότητας του δέρματός τους.

Σχετικά Άρθρα