ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στη Νιγηρία δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη σε μήκος «τεχνητή» κόμη που σπάει κάθε ρεκόρ

23 Νοεμβρίου 2023, 16:00

images

Μία γυναίκα από το Λάγος της Νιγηρίας, μπήκε στο βιβλίο Γκίνες αφού έπλεξε μια χειροποίητη περούκα που έχει μήκος 351,28 μέτρα. Η επαγγελματίας κατασκευαστής περούκας Helen Williams, ξόδεψε περισσότερα από 2.000.000 νάιρα (σχεδόν 2.500 δολάρια) και αφιέρωσε 11 ημέρες για την κατασκευή της περούκας, η οποία είναι μεγαλύτερη από 7 ολυμπιακές πισίνες. Η Williams έφτιαξε αρχικά το υπόστρωμα χρησιμοποιώντας δίχτυ περούκας και μαύρο ύφασμα στερεωμένο σε ένα κράνος ποδηλάτου, πριν χρησιμοποιήσει 1.000 δέσμες μαλλιών, 12 κουτιά σπρέι μαλλιών, 35 σωλήνες κόλλας μαλλιών και 6.250 κλιπ μαλλιών για να φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με μια δήλωση από τα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες.

«Η εύρεση των υλικών για την κατασκευή της μεγαλύτερης περούκας δεν ήταν εύκολη υπόθεση», είπε η Williams στη δήλωση. Η ίδια φτιάχνει περούκες εδώ και 8 χρόνια και παράγει 50-300 την εβδομάδα.«Έχω εκπαιδεύσει εκατοντάδες μαθητές και έχω φτιάξει χιλιάδες περούκες».

«Κάποια στιγμή ένιωσα εξαντλημένη», είπε. «Ωστόσο, οι φίλοι και η οικογένεια με ενθάρρυναν. Δεν ήθελα να τους απογοητεύσω, οπότε παρέμεινα αφοσιωμένη. Το αποτέλεσμα είναι η μεγαλύτερη χειροποίητη περούκα στον κόσμο». Δεδομένου του μεγέθους της, η Williams δυσκολεύτηκε να βρει χώρο για να απλώσει την περούκα που έπρεπε να μετρηθεί. Τελικά τα κατάφερε κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου μεταξύ του Λάγος και της πόλης Abeokuta.

Τώρα, η περούκα διατηρείται στο γραφείο της, διαθέσιμη για να θαυμάσει ο κόσμος «όποτε θέλει». «Η συμβουλή μου προς όλους εκεί έξω είναι: τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα», κατέληξε η Williams. «Ωστόσο, το ταξίδι είναι πολύ δύσκολο».

Σχετικά Άρθρα