ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σκουρόχρωμο δέρμα με ατέλειες: Χρειάζεται ειδική φροντίδα

18 Ιανουαρίου 2024, 10:00

images

Ο Seemal Desai, MD, δερματολόγος στο Innovative Dermatology στο Plano TX, μοιράστηκε πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τη φροντίδα της επιδερμίδας για ασθενείς με σκουρόχρωμο δέρμα, ειδικά για την αντιμετώπιση μελαγχρωματικών διαταραχών, στο 2024 Winter Clinical Hawaii Dermatology Conference.

Αρχικά, Ο Desai δήλωσε ότι οι ασθενείς με πιο σκουρόχρωμους τύπους δέρματος που αντιμετωπίζουν μεταφλεγμονώδη υπερμελάγχρωση που προκύπτει από την ακμή, έρχονται αντιμέτωποι με διάφορες προκλήσεις. Τόνισε την αποτελεσματικότητα του χημικού peeling ως μια οικονομικά αποδοτική και αποτελεσματική λύση. Ακόμη, υπογράμμισε τη σημασία της προετοιμασίας των ασθενών για τη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων.

Για την αντιμετώπιση των σημαδιών της ακμής, ο Desai συνέστησε συνδυασμό διαλύματος Jessner και 20% TCA, επισημαίνοντας ότι το «μυστικό της επιτυχίας» είναι ο συνδυασμός άλφα (μανδελικό οξύ) και βήτα (σαλικυλικό οξύ) υδροξυοξέων σε χημικά peelings.

Για ασθενείς με λεύκη που επιθυμούν ομοιόμορφο τόνο δέρματος, ο Desai συνέστησε τεχνικές που περιλαμβάνουν υγρό άζωτο και/ή αποχρωματισμό με τη βοήθεια λέιζερ. «Αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μου τεχνικές», είπε.

Επιπλέον, ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη παροχής συμβουλών στους ασθενείς σχετικά με ασφαλείς μεθόδους λεύκανσης του δέρματος και προειδοποίηση για τυχόν απομιμήσεις προϊόντων. Παρουσίασε παραδείγματα προϊόντων με επιβλαβή συστατικά όπως ο μόλυβδος, το αρσενικό και ο υδράργυρος, τονίζοντας τον ρόλο του δερματολόγου στην υποστήριξη θεραπειών που βασίζονται σε στοιχεία.

«Είναι σημαντικό εμείς, ως δερματολόγοι, να υποστηρίζουμε τη χρήση της υδροκινόνης και του ασελαϊκού οξέος και του τρανεξαμικού οξέος και όλων των προϊόντων που χρησιμοποιούμε ως ειδικοί. Θέλουμε να αντιταχθούμε στη χρήση αυτών των πλαστών προϊόντων λεύκανσης δέρματος που στην πραγματικότητα είναι επιβλαβή για τους ασθενείς μας», κατέληξε ο Desai.

Σχετικά Άρθρα