ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Περιπτώσεις που το λέϊζερ δεν λύνει το πρόβλημα της τριχοφυΐας

30 Ιανουαρίου 2022, 09:00

images

Τα ειδικά λέϊζερ έδωσαν την τελευταία 20ετία λύση στα προβλήματα υπερτρίχωσης σε γυναίκες αλλά και άνδρες που σπεύδουν κάθε χρόνο να απομακρύνουν μόνιμα την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα από πόδια, χέρια, πλάτη, πρόσωπο και άλλα σημεία. Αλλά υπάρχουν κάποιοι και κάποιες που δεν μένουν ευχαριστημένοι...

Η πιο συχνή αιτία μη απαλλαγής από τις περιττές τρίχες είναι το ανοιχτό χρώμα τους κατά μήκος αλλά κυρίως στη ρίζα. Όταν οι τρίχες είναι ανοιχτές καστανές ή ξανθές ή ακόμα άσπρες λόγω ηλικίας, τότε το λέϊζερ δεν μπορεί να τις "δει" και να κάψει τη ρίζα μέσα στον θύλακα. Στις περιπτώσεις αυτές, τη λύση στο μεν πρόσωπο δίνει η ηλεκτρόλυση με βελόνα (που "χτυπάει" μία προς μία τις τρίχες στο θύλακα αλλά πονάει αρκετά) στο δε σώμα η χαλάουα, το κερί, οι συσκευές αποτρίχωσης και οι κρέμες και σπρέϊ. Σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαια η τρίχα εμφανίζεται μετά από κάποιες ημέρες επιβάλλοντας στο άτομο να επαναλαμβάνει σε τακτά διαστήματα την αποτρίχωση.

Η δεύτερη αιτία προβληματικής χρήσης του λέϊζερ αποτρίχωσης είναι όταν το άτομο είναι πολύ μελαχρινό στο δέρμα του. Ο χρήστης του μηχανήματος πρέπει σε αυτή την περίπτωση να κάνει ειδικές ρυθμίσεις και να λάβει σοβαρά υπόψη τη μελανίνη που υπάρχει στο δέρμα -και όχι μόνο στη τρίχα- με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος εγκαυμάτων. 

Όπως και να έχει, όποιος ανήκει σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες είναι καλό να ζητήσει συμβουλή δερματολόγου ή πλαστικού χειρουργού με εμπειρία στα λέϊζερ ώστε να ακολουθήσει τη βέλτιστη γι' αυτόν τακτική.

Σχετικά Άρθρα