ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ομορφιά στην παραλία: Ωραίο στυλ χωρίς υπερβολές

09 Ιουνίου 2022, 16:00

images

Έφτασε και πάλι η περίοδος εκείνη του χρόνου που κάποιες γυναίκες περιμένουν με ανυπομονησία για να βάλουν όλα τους τα κοσμήματα πάνω από τα απαστράπτοντα μαγιό τους και κάποιοι άνδρες να αναδείξουν τα τατουάζ και τους γραμμωμένους μυς τους φορώντας στενά σορτσάκια... Η ομορφιά ωστόσο απαιτεί και κάτι που ονομάζουμε "στυλ", απουσία του οποίου τραβάμε μεν τα βλέμματα των λουόμενων, αλλά για λάθος λόγους...

Ο δεκάλογος του ανθρώπου που πηγαίνει στην παραλία περιποιημένος ανάλογα με την εποχή και τον τόπο που βρίσκεται, αναδεικνύοντας τα πιο ωραία σημεία του και παίρνοντας "θετικές κριτικές" γενικά για την εμφάνισή του είναι ο παρακάτω:

1 - Φοράμε μαγιό που ταιριάζει στο σωματότυπο, την ηλικία και σε γενικές γραμμές τη μόδα της εποχής. Ακόμα κι αν έχουμε ένα υπέροχο σώμα αλλά είμαστε 60 ετών, είναι καλό να φροντίσουμε να δείχνουμε chic κι όχι αγχωμένοι που μεγαλώνουμε.

2 - Δεν φοβόμαστε σχεδόν υστερικά να μην βρέξουμε τα μαλλιά μας και δεν τα έχουμε χτενίσει σαν να πρόκειται να πάμε σε δεξίωση (ειδικά οι γυναίκες). Αν υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη αν μην βραχούν, τα σηκώνουμε σε ένα ωραίο κότσο ή αλογοουρά και βάζουμε καπέλο. Αλλά δεν ασχολούμαστε όλη την ώρα να χτενιζόμαστε και να καλλωπιζόμαστε αντί να απολαμβάνουμε το μπάνιο μας. 

3- Προτιμάμε ένα μαγιό που να είναι σε σωστό νούμερο και γραμμή που να χωράει τις πλούσιες "γραμμές" μας. Έτσι θα είμαστε χαλαροί και άνετοι και δεν θα φτιάχνουμε συνεχώς το μαγιό.

4- Δεν φοράμε σε καμία περίπτωση στην παραλία ψεύτικες βλεφαρίδες, μέικ-απ και κραγιόν. Είναι άτοπο και κιτς.

5- Το παρεό ή άλλο ρούχο που φοράμε πάνω από το μαγιό μας, φροντίζουμε να είναι άνετο, δροσερό και κατάλληλο για παραλία. Δεν μπερδεύουμε την εμφάνιση στην παραλία με την εμφάνιση στα νυχτερινά κλαμπ.

6- Φοράμε διακριτικά ή καθόλου κοσμήματα. Τα τεράστια σκουλαρίκια, βραχιόλια και δακτυλίδια δεν ταιριάζουν με την εμφάνιση στην παραλία.

7- Είναι ωραίο και θεμιτό να ταιριάζουν τα χρώματα σε όλα τα αξεσουάρ μας (μαγιό, παρεό, καπέλο, πετσέτα, τσάντα, σαγιονάρες) αλλά ας αποφεύγουμε τις υπερβολές. Η απόλυτη ομοιομορφία καταντάει την εμφάνιση βαρετή και υπερβολική.

8- Ντυνόμαστε ανάλογα με την παραλία ή την πισίνα στην οποία θα κάνουμε εμφάνιση. Είναι άλλο αν πρόκειται να πάμε σε μια παραλία με οικογένειες, και άλλο αν πρόκειται να βρεθούμε σε παραλία ενός κοσμικού νησιού. Έχουμε πάντα κατά νου ότι είναι χρήσιμο να ντυνόμαστε ανάλογα με την περίσταση!

9- Όταν αλλάζουμε μαγιό είτε το κάνουμε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, είτε με διακριτικότητα στη ξαπλώστρα μας. Αν το κάνουμε με τρόπο που σκανδαλίζει, ας είναι για τα μάτια αδέσμευτων και όχι συνοδευόμενων ανδρών και γυναικών...

10- Ο καθένας είναι ελεύθερος να φοράει ό,τι θέλει, να συμπεριφέρεται όπως θέλει και να νιώθει άνετα με τον εαυτό του. Δεν γεννιόμαστε τέλειοι, ούτε πηγαίνουμε σε διαγωνισμό ομορφιάς. Αλλά για να νιώθουμε άνετα και να περνάμε χαλαρά τις ώρες μας στην παραλία και την πισίνα, πρέπει να φροντίσουμε ώστε η όλη εμφάνισή μας να μάς αντιπροσωπεύει και να μάς ικανοποιεί. Διότι αν είναι επιτηδευμένη και γίνεται για να κάνουμε εντύπωση σε άλλους, το πιο πιθανό είναι να έχουμε αντίθετα αποτελέσματα!

Σχετικά Άρθρα