ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ομορφιά: Κάποια σημεία χρειάζονται φροντίδα και κάποια άλλα απλά να τα αφήνουμε στην ησυχία τους

17 Φεβρουαρίου 2021, 16:00

images

Η επιδερμίδα προσώπου και σώματος χρειάζεται καθαρισμό και ενυδάτωση. Οι πτέρνες μας ωφελούνται από το τακτικό τρίψιμο και την καθημερινή ενυδάτωση. Τα σημεία που αποτριχώνουμε χρειάζονται συνήθως μια καταπραϋντική κρέμα. Αλλά με τα μαλλιά και τα νύχια τι πρέπει να κάνουμε; Τι χρειάζονται εν μέσω πανδημίας και συχνά αδυναμίας να επισκεφτούμε κομμωτήριο και υπηρεσίες μανικιούρ; 

Αν δεν τίθεται κάποιο ειδικό πρόβλημα, όπως είναι τα λευκά μαλλιά που βάφονται ή τα νύχια που έχουν μύκητες, οι ειδικοί συστήνουν να αφήσουμε εν μέσω καραντίνας τα μαλλιά και τα νύχια μας να "ξεκουραστούν". Να τα κόβουμε κοντά και να παρεμβαίνουμε όσο λιγότερο μπορούμε με προϊόντα styling και χτενίσματα, ισιώματα, μπούκλες κ.ά.. Μία μαλακτική μετά το λούσιμο αρκεί. Κι ένα καλό κούρεμα κάθε 3-4 μήνες ώστε να δυναμώσουν, είναι η καλύτερη τακτική για να μάς βρει η μετά -COVID εποχή με πιο δυνατά μαλλιά.

Ομοίως για τα νύχια των γυναικών που βάφονται, καλύπτονται από τζελ και γενικά ταλαιπωρούνται, τώρα που είναι ισχύει ακόμα καραντίνα και είναι χειμώνας, θα ήταν ωφέλιμο αν μερικές εβδομάδες τα αφήναμε να είναι κοντά και φυσικά. Συχνό κόψιμο και μια ενυδατική κρέμα χεριών κάθε βράδυ, αρκεί για να δυναμώσουν και να πάρουν το λευκό, υγιές χρώμα των παιδικών μας χρόνων.

Καμιά φορά η ομορφιά μας θέλει απλά να την αφήσουμε ήσυχη για να ανθίσει. Χωρίς παρεμβάσεις, χωρίς περιττές φροντίδες, χωρίς αλλαγές. Κι αυτή ειδικά η εποχή ίσως είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να το δοκιμάσουμε!

Σχετικά Άρθρα