ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Όμορφα μάτια με απλές κινήσεις...

10 Νοεμβρίου 2020, 16:00

images

Υπάρχουν συνταγές ομορφιάς που να αφορούν τα μάτια; Κι όμως υπάρχουν! Αφορούν διατροφικές επιλογές αλλά και διάφορες συνήθειες που όλοι μπορούμε να τροποποιήσουμε...

Και πρώτα από όλα αποφύγετε τον κρύο και τον ξηρό αέρα. Ο αέρας σε μεγάλα υψόμετρα και σε αεροπλάνα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ξηρός. Την ίδια ώρα, ο άνεμος που φυσάει στο πρόσωπό μας μπορεί να στεγνώσει τα μάτια κάνοντας να υποφέρουμε. Πρέπει λοιπόν να προστατεύουμε όσο μπορούμε τα μάτια από τις συνθήκες αυτές.

Μία καλή κίνηση είναι να βάλουμε φακελάκια πράσινου τσαγιού στα βλέφαρα, που βοηθούν στη μείωση του πρηξίματος και ανακουφίζουν από τσούξιμο και γενικό αίσθημα κόπωσης. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση, η πολυφαινόλη που είναι ιδιαίτερα ισχυρή στο πράσινο τσάι, έχει αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά αποτελέσματα στα κύτταρα του κερατοειδούς.

Σε επίπεδο διατροφής μελέτες έχουν δείξει ότι τα συμπληρώματα Ω3 και Ω6 λιπαρών οξέων είναι αποτελεσματικά για τη θεραπεία του συνδρόμου ξηροφθαλμίας. Πηγές ωμέγα λιπαρών οξέων είναι ο σολομός, το σκουμπρί, οι σαρδέλες αλλά και ο λιναρόσπορος, οι σπόροι chia και τα καρύδια.

Ομοίως, τα αγγούρια μπορούν να βοηθήσουν στο πρήξιμο με τον χυμό τους να περιέχει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, καθώς και βιταμίνη C που έχει καταπραϋντικές δράσεις. Τέλος, πρέπει να πίνουμε αρκετό νερό, να αποφεύγουμε το αλάτι και να χρησιμοποιούμε κολλύρια εφόσον τα χρειαζόμαστε.


Σχετικά Άρθρα