ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι χρήσεις Micellar Water και τα οφέλη για την επιδερμίδα

29 September 2021, 11:30

images

H σωστή περιποίηση της επιδερμίδας μας είναι κάτι το οποίο μας απασχολεί. Συνήθως ψάχνουμε για τα καταλληλότερα προϊόντα περιποίησης του δέρματος τα οποία να μπορούν να ενυδατώσουν το δέρμα μας καθώς και να το διατηρήσουν καθαρό και υγιές.

Το Micellar Water είναι ένα προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας που όχι μόνο καθαρίζει το δέρμα αλλά ταυτόχρονα το τονώνει. Έχει γίνει αρκετά δημοφιλές μεταξύ των ειδικών ομορφιάς και των ειδικών περιποίησης δέρματος λόγω των πολλαπλών χρήσεων και της αποτελεσματικότητας του.

Το Micellar νερό χρησιμοποιείται κυρίως ως ένα από τα αποτελεσματικά ντεμακιγιάζ. Χρησιμοποιείται ευρέως για την αφαίρεση του μακιγιάζ αντί άλλων σκληρών καθαριστικών που μπορεί να ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα λόγω της παρουσίας αλκοόλ που περιέχουν.

Micellar Water - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Δεν αφαιρεί μόνο το μακιγιάζ, αλλά και ενυδατώνει το δέρμα. Επιπλέον, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και το σμήγμα από το δέρμα σας και να το καθαρίσετε.

Το θετικό είναι ότι το νερό Micellar ταιριάζει σχεδόν σε όλους τους τύπους δέρματος. Ωστόσο, δεν είναι πολύ αποτελεσματικό στην αφαίρεση του λαδιού καθιστώντας το λίγο αναποτελεσματικό στην περίπτωση των ανθρώπων που έχουν εξαιρετικά λιπαρό δέρμα.

Τι είναι ακριβώς το Micellar νερό πώς λειτουργεί και αν πρέπει να το χρησιμοποιήσετε;

Το Micellar νερό αποτελείται από νερό και ήπιες ενώσεις καθαρισμού (επιφανειοδραστικές ουσίες).

Τα μικκύλια είναι μικροσκοπικές σφαίρες που σχηματίζονται από τα μόρια αυτών των ήπιων ενώσεων καθαρισμού και βοηθούν στην απομάκρυνση της βρωμιάς και λιπαρότητας από το δέρμα μας.

Σύμφωνα με τη δερματολόγο Julie E. Russak, ιδρύτρια της Russak Dermatology Clinic, «τα μικκύλια λειτουργούν σαν μικροσκοπικοί μαγνήτες για να προσελκύουν ακαθαρσίες στην επιφάνεια του δέρματος, όπως βρωμιά, λάδια και μακιγιάζ».

Χάρη σε αυτή τη φόρμουλα, το Micellar Water διατηρεί τη φυσική ισορροπία του δέρματος και το αφήνει απαλό και ενυδατωμένο.

Οφέλη από το Micellar Water

Ενώ άλλα καθαριστικά όπως τα τονωτικά με βάση το αλκοόλ μπορούν να αφήσουν το δέρμα σας στεγνό, το micellar νερό από την άλλη προστατεύει αυτή την ισορροπία λιπαρών στο δέρμα σας και συγκρατεί την υγρασία.

Πέντε σημαντικά οφέλη από το Micellar νερό

1. Ενυδατώνει το δέρμα και διατηρεί την υγρασία

Σχεδόν όλοι οι τύποι μικκυλιακού νερού περιέχουν ενυδατικές ενώσεις όπως η γλυκερίνη. Η γλυκερίνη βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος. Σύμφωνα με μελέτη, η εφαρμογή γλυκερίνης σε ερεθισμένο δέρμα βοηθά στην αποκατάσταση της ενυδάτωσης του δέρματος βελτιώνοντας τη φυσική λειτουργία φραγμού. Η Δρ. Russak λέει: «Το Micellar νερό δεν ενυδατώνει απαραίτητα το δέρμα. Είναι όμως σε θέση να καθαρίσει το δέρμα χωρίς να του αφαιρέσει τη φυσική του υγρασία όπως μπορούν να κάνουν άλλα καθαριστικά».

Η εφαρμογή μικκυλιακού νερού έχει ήπια επίδραση στο δέρμα λόγω του ήπιου περιεχομένου του, καθιστώντας το μια καταπληκτική επιλογή για το δέρμα, ειδικά για το ξηρό.

2. Το Micellar νερό είναι ένα αποτελεσματικό καθαριστικό για την απομάκρυνση της βρωμιάς και του σμίγματος

Το Micellar νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποτελεσματικό καθαριστικό για το πρόσωπο, χάρη στην παρουσία μικκυλίων που λειτουργούν εκπληκτικά για να αφαιρέσουν τη βρωμιά και το περιττό σμίγμα καθιστώντας το δέρμα σας καθαρό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε επομένως τόσο για να καθαρίσετε το μακιγιάζ του προσώπου σας καθώς και να αφαιρέσετε τη βρωμιά και το λάδι από το δέρμα του προσώπου.

Τα παραδοσιακά καθαριστικά μπορεί να είναι αρκετά σκληρά για το δέρμα και ως εκ τούτου προκαλούν βλάβη στους πόρους του δέρματος αφήνοντας ίχνη χημικών. Αυτό μπορεί να κάνει το δέρμα σας ξηρό και ερεθισμένο.

Συγκεκριμένα, τα μικέλια και η γλυκερίνη που υπάρχουν στο μικκυλιακό νερό κάνουν το δέρμα πιο διαπερατό, γεγονός που επιτρέπει στα συστατικά να διεισδύσουν βαθιά στο δέρμα. Επομένως, το Micellar νερό απομακρύνει τη βρωμιά και το λάδι από το δέρμα σας με ασφαλή τρόπο.

3. Ταιριάζει σχεδόν σε όλους τους τύπους δέρματος

Το Micellar νερό μπορεί να κάνει θαύματα για το δέρμα και ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος, είτε πρόκειται για κανονικό, ξηρό ή λιπαρό δέρμα. Σε αντίθεση με τα σαπούνια και το αλκοόλ που μπορεί να είναι σκληρά για το δέρμα, το μικκυλιακό νερό είναι ασφαλές και απαλό καθώς περιέχει ήπια συστατικά όπως είναι η γλυκερίνη.

Το Micellar νερό αποτελεί την τέλεια λύση για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα. Λόγω της παρουσίας γλυκερίνης, το μικκυλιακό νερό βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και του ερεθισμού του δέρματος.

Ωστόσο, σε ορισμένες συνθήκες εξαιρετικά λιπαρού δέρματος, μπορεί να μην είναι πολύ αποτελεσματικό καθώς περιέχει ήδη λάδι. Ως εκ τούτου, ένα πιο λιπαρό δέρμα μπορεί να δοκιμάσει εξειδικευμένα προϊόντα μικκυλιακού νερού που ταιριάζουν ειδικά σε λιπαρό δέρμα.

4. Βοηθά στη θεραπεία καταστάσεων ακμής και διατηρεί το δέρμα καθαρό

Το Micellar βοηθά στην καθαρή επιδερμίδα, θεραπεύοντας ακόμη και εκείνους με ακμή. Η χρήση μικκυλιακού νερού διατηρεί το δέρμα καθαρό και βοηθά ακόμη και στη μείωση των φραγμένων πόρων καθώς και των κηλίδων- δυσχρωμιών.

Η ακμή προκαλείται όταν οι πόροι του δέρματος του προσώπου σας φράζουν είτε από βακτήρια είτε από λάδια που μπορεί να οδηγήσουν σε φλεγμονή και στη συνέχεια να προκαλέσουν σπυράκια (ερυθρότητα και πρήξιμο).

Δεν έχει αποδειχθεί επίσημα ότι το μικκυλιακό νερό μπορεί να θεραπεύσει την ακμή, ωστόσο, οι καθαριστικές του ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία των καταστάσεων ακμής του δέρματος. Το Micellar ως ένα ήπιο καθαριστικό όταν εφαρμόζεται μπορεί να θεραπεύσει καταστάσεις ακμής, να μειώσει τα μαύρα στίγματα και να κάνει το δέρμα καθαρό.

5. Είναι εύχρηστο, φορητό και εύκολο στη χρήση

Το micellar είναι βολικό και μπορείτε να το μεταφέρετε μαζί σας όπου κι αν πάτε. Είναι φορητό και εύχρηστο προϊόν, καθώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως καθαριστικό, τονωτικό και για ντεμακιγιάζ.

Ακόμα και όταν ταξιδεύετε, μπορείτε να μεταφέρετε νερό μικυλλίου και να το χρησιμοποιείτε βολικά για καθαρισμό, καθώς δεν χρειάζεται νερό για τη χρήση του, ούτε ξέβγαλμα.

Λόγω όλων των προαναφερθέντων πλεονεκτημάτων, το Micellar νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν από όλους, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός τους.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Micellar νερό

Η χρήση μικκυλιακού νερού είναι πολύ απλή. Μπορεί να εφαρμοστεί δύο φορές την ημέρα - πρωί και βράδυ για καθαρισμό και τόνωση του προσώπου σας. Οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιήσουμε ένα βαμβάκι για εφαρμογή στο πρόσωπο καθώς καθαρίζει πιο αποτελεσματικά.

Σε περίπτωση που το δέρμα είναι πολύ λιπαρό ή έχετε έντονο αδιάβροχο μακιγιάζ στο πρόσωπό σας, τότε ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα κανονικό καθαριστικό, εκτός από τη χρήση μικκυλιακού νερού.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μικκυλιακό νερό δεν είναι τόσο αποτελεσματικό στο λιπαρό δέρμα ή στο λάδι καθαρισμού από το δέρμα σας, σε αντίθεση με τα κανονικά καθαριστικά.

Σχετικά Άρθρα