ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο καθαρισμός του δέρματος;

31 Οκτωβρίου 2023, 16:00

images

Η περιποίηση της επιδερμίδας είναι ένας δύσκολος στόχος που προσπαθούμε καθημερινά να επιτύχουμε, με νέα προϊόντα να λανσάρονται κάθε εβδομάδα και τις νέες (και συχνά αμφίβολες) μόδες του TikTok να εμφανίζονται στις οθόνες μας. 

Η Δρ Ifeoma Ejikeme ρίχνει φως στις βασικές πτυχές της δημιουργίας μιας εύκολης ρουτίνας περιποίησης. Ένα από τα βασικότερα βήματα, λοιπόν, είναι ο γνωστός σε όλους μας καθαρισμός προσώπου. Το να πλένετε το πρόσωπό σας μπορεί να μοιάζει με αγγαρεία (ειδικά μετά από μία βραδινή έξοδο), αλλά, μαζί με το αντηλιακό, είναι το πιο σημαντικό βήμα στο πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας – ακόμα κι αν συνήθως δεν φοράτε μέικ απ.

«Το δέρμα μας έχει φυσικά υπερβολική λιπαρότητα και νεκρά κύτταρα. Επιπλέον, στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου επικρατεί η ρύπανση», λέει η Δρ. Ejikeme. Η συσσώρευση όλων αυτών (στο πρόσωπό σας), μαζί με το μακιγιάζ σας, μπορεί να προκαλέσει οξειδωτική βλάβη και να επιταχύνει τη διάσπαση του κολλαγόνου που οδηγεί σε επιδείνωση της υγείας της επιδερμίδας. Τα καλά νέα είναι ότι τα προϊόντα καθαρισμού είναι καλύτερα από ποτέ. Το εξαιρετικά ξηρό δέρμα θα επωφεληθεί από μια απαλή ή κρεμώδη υφή, ενώ τα άτομα με πιο λιπαρό τύπο δέρματος, μπορούν να δοκιμάσουν μια φόρμουλα απαλού αφρού ή gel.

Τέλος, για το βραδινό καθαρισμό, η Δρ Ejikeme συνιστά να αφαιρέσετε το μακιγιάζ και το αντηλιακό σας, είτε με βάλσαμο ή λάδι καθαρισμού (για ξηρό δέρμα) είτε με μικκυλιακό νερό (για λιπαρό δέρμα) πριν προχωρήσετε στο δεύτερο καθαρισμό για να απαλλαγείτε από τυχόν υπολείμματα.

Σχετικά Άρθρα