ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αρκεί 1 λεπτό περιποίησης την ημέρα για υγιή επιδερμίδα;

23 Μαΐου 2024, 16:00

images

Αν σας λέγαμε ότι χρειάζονται μόνο 60 δευτερόλεπτα για να βελτιώσετε αισθητά την επιδερμίδα σας, θα το πιστεύατε; Ένα λεπτό είναι, προφανώς, αρκετό για να επιτύχετε μια καθαρότερη, φωτεινότερη και πιο ενυδατωμένη επιδερμίδα, σύμφωνα με τη φαρμακοποιό Lena de Pons. Η De Pons, η οποία συνιστά στους πελάτες της να κάνουν έναν καθαρτικό μόλις 60 δευτερολέπτων, πιστεύει ότι η μείωση της καθημερινής ρουτίνας καθαρισμού, μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας να φαίνεται ανανεωμένο.

Ειδικότερα, η De Pons εξηγεί:

 «Ένα καθαριστικό, όσο περισσότερο λειτουργεί σαν «απορρυπαντικό», τόσο λιγότερος χρόνος θα χρειαστεί για να καθαρίσει. Σκεφτείτε ένα υγρό απορρυπαντικού – καθαρίζει, απολιπαίνει και αφαιρεί τα άλατα σχεδόν σε ελάχιστο χρόνο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα επιφανειοδραστικά - τα συστατικά που παγιδεύουν τη βρωμιά και την απομακρύνουν - είναι πολύ ισχυρά, επομένως δρουν γρήγορα. Προφανώς, δεν συνιστάται κάτι τέτοιο για το δέρμα σας επειδή τα επιφανειοδραστικά μπορεί να είναι πολύ ισχυρά και θα πρέπει να κοιτάξετε να χρησιμοποιήσετε πιο ήπια (προϊόντα)», και συνεχίζει: 

«Τα ισχυρά επιφανειοδραστικά αφαιρούν όλη τη βρωμιά και το λίπος, και στην επιφάνεια του δέρματος, έχουμε το υδρολιπιδικό φιλμ, το οποίο είναι ένα μείγμα νερού και λιπών που παράγονται φυσικά από το δέρμα μας για να το διατηρούν ενυδατωμένο. Όταν χρησιμοποιούμε σαπούνια που είναι πολύ δυνατά, μπορεί να αφαιρέσετε τη βρωμιά, αλλά θα αφαιρέσετε επίσης το υδρολιπιδικό φιλμ, (γεγονός) που αφήνει το δέρμα εκτεθειμένο. Έτσι, το δέρμα θα μοιάζει ξηρό…και, σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό προκαλεί ξεφλούδισμα και ερυθρότητα».

Η λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο καθαριστικό, το οποίο δεν θα αφαιρέσει το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας, αλλά θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να αφαιρεθεί η βρωμιά. Εξ ου και η αποτελεσματικότητα του «κανόνα του 1 λεπτού». «Όταν χρησιμοποιούμε καθαριστικά κατάλληλα για το πρόσωπό μας, θα πρέπει να τους δίνουμε χρόνο να καθαρίσουν καλά το δέρμα. 

Ωστόσο, μπορεί να μην αισθάνεστε το δέρμα καθαρό γιατί δεν θα αφήσετε στα επιφανειοδραστικά να γαλακτωματοποιηθούν και να ξεπλύνουν όλη τη βρωμιά στο δέρμα. Γι' αυτό σας συνιστώ πάντα να αφιερώνετε 1 λεπτό κάνοντας  μασάζ και γαλακτωματοποιώντας το σαπούνι με το νερό πριν το ξεπλύνετε.

Μερικές φορές, (η λύση) δεν είναι να δοκιμάσετε νέες ρουτίνες ή να αγοράσετε ακριβά προϊόντα. Αρκεί να επενδύσετε χρόνο στη σωστή εφαρμογή των προϊόντων που ήδη γνωρίζουμε», καταλήγει.

Σχετικά Άρθρα