ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι συνηθισμένες πλαστικές επεμβάσεις σε γυναίκες

10 September 2019, 02:30

images

Το 2000 η ζήτηση για μη επεμβατικές διαδικασίες για βελτίωση του σώματος και του προσώπου αυξήθηκε σχεδόν κατά 200% και έκτοτε παρουσιάζει κάθε χρόνο μία μικρή έστω αύξηση.

Ως εκ τούτου, οι δημοφιλείς επεμβάσεις της ανόρθωσης μαστού, της βλεφαροπλαστικής, της ρινοπλαστικής και της λιποαναρρόφησης –που είναι παραδοσιακά οι πιο συχνές- ξεπεράστηκαν σε ενδιαφέρον από τις ενέσιμες θεραπείες, τους υπερήχους κι άλλες θεραπείες ομορφιάς χωρίς νυστέρι.

Τα ενέσιμα είναι πιο δημοφιλή από ποτέ με το ΒΟΤΟΧ να κρατάει πάντα τα σκήπτρα καθώς χαλαρώνει τους μυς του προσώπου και κάνει το άτομο να δείχνει πιο νέο και χαλαρό ανάμεσα και στο εξωτερικό τόξο των ματιών αλλά και στο μέτωπο.

Από την άλλη πλευρά, τα fillers νέας γενιάς, παχύρευστα-λεπτόρευστα, γεμίζουν επιφανειακές και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο, διορθώνουν το περίγραμμα και δίνουν όγκο σε χείλη, ζυγωματικά και βαθουλωμένα μάγουλα.

Πιο τελευταία στο λεξιλόγιο όσων ασχολούνται με την ομορφιά μπήκε και «Vampire Lift», που είναι φυσική θεραπεία αντιγήρανσης και αναζωογόνησης, την οποία μας έκανε γνωστή η Αμερικανίδα τηλεπερσόνα η Kim Kardashian.

Πρόκειται για αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP – δηλαδή θεραπεία που χρησιμοποιεί το ίδιο μας το αίμα για να αναζωογονηθεί η επιδερμίδα του προσώπου.

Εφαρμόζεται για την πρόληψη και για την αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, για τις ρυτίδες του προσώπου, για τη σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος, καθώς και για την αντιμετώπιση άλλων αισθητικών προβλημάτων, όπως ουλές, ραγάδες, αλωπεκία και τριχόπτωση.

Ο γιατρός μας κάνει αιμοληψία, φυγοκεντρά το αίμα μας και παίρνει τα αιμοπετάλια από το πλάσμα (PRP), και μας τα κάνει μικρές ενεσούλες σε όλη την επιφάνεια του προσώπου.

Αυτό που πετυχαίνουμε με την μέθοδο, είναι ότι τονώνουμε την παραγωγή του κολλαγόνου και ενθαρρύνουμε την αναγέννηση των κυττάρων μας, για την ολική αναζωογόνηση του δέρματος.

Όπως μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, «η επιτυχία μίας επέμβασης κρίνεται από το εάν το αποτέλεσμα δείχνει φυσικό. Ακόμη και οι ασθενείς, που επιλέγουν μη επεμβατικές θεραπείες, επιθυμούν φυσικό αποτέλεσμα, επαναφέροντας τη χαμένη λάμψη και φρεσκάδα» .

Σχετικά Άρθρα