ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Γυμναστική για καλύτερο σεξ

02 Ιουλίου 2019, 18:55

images

Το γνωρίζατε; Η σωματική άσκηση μπορεί να δυναμώσει όχι μόνο τους μυς σας αλλά και την ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια του σεξ καθώς αυξάνει την ροή του αίματος ακόμα και στις πιο ευαίσθητες περιοχές. Αυτό προσφέρει πλεονεκτήματα και στα δύο φύλα, όπως είναι καλύτερες στύσεις για τους άνδρες και η μεγαλύτερη διέγερση για τις γυναίκες. Αυτό βεβαιώνουν ερευνητές του πανεπιστημίου του Τέξας.

Εξάλλου, ερευνητές του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι τόσο οι άνδρες κολυμβητές όσο και οι γυναίκες κολυμβήτριες καταφέρνουν στην ηλικία των 60 χρόνων να έχουν σεξουαλική ζωή παρόμοια με τους 40άρηδες. Ο λόγος είναι ότι η κολύμβηση ενισχύει τη ροή του αίματος, βελτιώνει την ευλυγισία και τη δύναμη και μειώνει το άγχος. Επίσης, ενισχύσει την καύση θερμίδων, πράγμα που ωφελεί όσους είναι υπέρβαροι.

Από την άλλη πλευρά, για να κρατήσετε το σώμα σε φόρμα και να αποφύγετε πόνους στη μέση ή τα πόδια, η Αμερικανίδα φυσικοθεραπεύτρια Liz Neporent προτείνει την λεγόμενη «στροφή». Πρόκειται για μία στάση κατά την οποία γέρνετε προς τα πίσω σε γωνία 45 μοιρών (ή λιγότερο αν υπάρχει πρόβλημα στη μέση) για μερικά δευτερόλεπτα. Έπειτα επανέρχεστε σε όρθια στάση και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία. Η κίνηση είναι απλή, δημιουργεί, όμως, πολλή στατική δύναμη.

Εξάλλου, υπάρχουν οι ασκήσεις που αναπτύχθηκαν για την αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων. Οι γνωστές ασκήσεις Kegel ενδυναμώνουν τους μύες του πυελικού εδάφους, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει καλύτερους και ευκολότερους οργασμούς στη γυναίκα. Αλλά οι ασκήσεις Kegel είναι χρήσιμες και για τους άνδρες καθώς φαίνεται ότι μπορούν να αποτρέψουν την πρόωρη εκσπερμάτιση.

Η γιόγκα είναι άλλος ένας τρόπος να βελτιώσετε το σεξ στην ζωή σας.

Η «στάση της γάτας» θεωρείται από πολλούς ως μια άλλη μορφή ερωτικού παιχνιδιού. «Ζεσταίνει» τη σπονδυλική σας στήλη, σας βοηθά να αποκτήσετε ομαλή αναπνοή και βοηθά στη συγκέντρωση, ώστε το μυαλό σας να μείνει προσηλωμένο στη συγκεκριμένη στιγμή.

Ενώ όλα αυτά έχουν καλύτερο αποτέλεσμα όταν εφαρμόζονται από το ζευγάρι και όχι απλά από έναν.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα ζευγάρια που ασκούνται μαζί έχουν περισσότερες πιθανότητες να μείνουν αγαπημένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς η έντονη φυσική δραστηριότητα δημιουργεί διέγερση, ενώ μετά την προπόνηση θα είστε ακόμα πιο ελκυστικοί για τον σύντροφό σας. Κάποιοι το πάνε μάλιστα ένα βήμα πιο πέρα και υποστηρίζουν ότι ενισχύεται η συναισθηματική σύνδεση μεταξύ των δύο όταν συγχρονίζονται στο περπάτημα ή το τρέξιμο, ή την κολύμβηση ή όποιο άλλο άθλημα αποφασίσουν να εξασκήσουν παρέα.

Σχετικά Άρθρα