ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Γνωρίστε την κυτταρίτιδα και πολεμήστε την εκ των έσω

05 Ιουλίου 2019, 11:07

images

H κυτταρίτιδα είναι εναπόθεση «φουσκωμένων» λιποκυττάρων σε διάφορα σημεία του σώματος όπως είναι οι γλουτοί και οι μηροί, και δημιουργείται από πρόβλημα στην τοπική αιμάτωση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα εκείνης της περιοχής να μην τρέφονται καλά. Η συσσώρευση λίπους οδηγεί τα λιποκύτταρα στην περιοχή να αυξάνουν σε όγκο, με αποτέλεσμα να συμπιέζουν τα αγγεία και να επιδεινώνουν το πρόβλημα της μικροκυκλοφορίας.

Οι γυναίκες κρατούν τα σκήπτρα καθώς σε αυτές εμφανίζεται συχνότερα και σε περισσότερα σημεία του σώματος (γλουτούς, μηρούς, κοιλιά, γόνατα, μπράτσα).

Στους άνδρες παρατηρείται πιο σπάνια, σε μεγαλύτερη ηλικία, και σε λιγότερα σημεία του σώματος (κυρίως στην κοιλιά).

Στα αίτια πρέπει να αναφέρουμε την καθιστική ζωή και την παχυσαρκία αλλά και να παραδεχτούμε ότι ακόμα και αδύνατες γυναίκες έχουν κυτταρίτιδα λόγω κληρονομικότητας, κακής μικροκυκλοφορίας, ορμονικών διαταραχών, κακής διατροφής και καπνίσματος. Για την αύξηση της κυτταρίτιδας επίσης ενοχοποιείται η εμμηνόπαυση, η καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ, καφεΐνης και αναψυκτικών αλλά και η δυσκοιλιότητα.

Τα είδη της κυτταρίτιδας

Διακρίνεται σε τρεις τύπους: Τη συµπαγή, την οιδηµατική και την χαλαρή. Η συµπαγής είναι σκληρή και κοκκώδης και µπορεί ακόμα και να πονάει στο άγγιγμα. Στην οιδηµατική πιέζοντας φλεβικά και λεµφατικά εκδηλώνονται οιδήµατα που πονούν ξαφνικά ενώ στη χαλαρή τα µαλακά σηµεία µε κυτταρίτιδα φαίνονται µόνο µε την ψηλάφηση.

Αντιμετώπιση

Αν την έχετε, δύσκολα θα απαλλαγείτε εντελώς από αυτήν! Ακόμα και αθλήτριες την έχουν! Βοηθάει όμως σημαντικά στον περιορισμό της:

  • Η απώλεια κιλών εφόσον έχετε παραπάνω.
  • Η άσκηση και μάλιστα η αναερόβια με βάρη. 
  • Η διακοπή του καπνίσματος.
  • Το τοπικό μασάζ.
  • Η βελτίωση των διατροφικών συνηθειών με μείωση του λίπους, του αλατιού αλλά και της ζάχαρης.


Αν όλα αυτά δεν βοηθούν, ζητήστε την βοήθεια ειδικού γιατρού, κυρίως πλαστικού χειρουργού που μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά συστήνοντας θεραπείες με ιατρικά μηχανήματα αλλά και επεμβατικές μεθόδους.

Η μέθοδος endermologie του γαλλικού οίκου LPG αποτελεί παγκοσμίως την πλέον διάσημη θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας, της επιδερμικής χαλάρωσης και του τοπικού πάχους. Όπως μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός, Απόστολος Γαϊτάνης, «πρόκειται για ένα ιατρικό μηχάνημα υψηλής τεχνολογίας, εγκεκριμένο από το FDA, το μεγαλύτερο και αυστηρότερο οργανισμό της Αμερικής.

Η φιλοσοφία της θεραπείας endermologie στηρίζεται στην ηλεκτρονικά ελεγχόμενη δράση δυο κυλίνδρων, που κινητοποιούν το δερματικό ιστό αναδιπλώνοντας τον με μαλάξεις στο σύνολο του σώματος, ενώ η ταχύτητα προγραμματίζεται από τον πίνακα ελέγχου». Όπως επισημαίνει ο κ. Γαϊτάνης, πρόκειται για μη επεμβατική και ανώδυνη θεραπεία, που παρέχει ευεξία και χαλάρωση και δεν απαιτεί καμία ιατρική πράξη ή χρήση χημικών ουσιών. Απλώς ενεργοποιεί και ανανεώνει κάποιες από τις φυσικές λειτουργίες του οργανισμού και του δέρματος. Ανάλογα πάντα με το μέγεθος και την έκταση του προβλήματος, για να δείτε αποτέλεσμα, θα χρειαστείτε περίπου 10 επισκέψεις μέσα σε διάστημα όχι μεγαλύτερο από 3 εβδομάδες.

Σχετικά Άρθρα