ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ποιο είδος κολύμβησης μάς ωφελεί περισσότερο

15 Ιουλίου 2020, 17:00

images

Σε κανένα είδος άσκησης δεν καίμε όλοι τις ίδιες θερμίδες ούτε ωφελούμαστε με τον ίδιο τρόπο. Αυτά εξαρτώνται από το φύλο, την ηλικία, το βάρος και την φυσική μας κατάσταση.  

Σε ό,τι αφορά το είδος της κολύμβησης, η επιλογή εξαρτάται από τις ικανότητές μας και τις τεχνικές δυσκολίες του κάθε στυλ αλλά και από το σωματότυπό μας. Έτσι, το ελεύθερο στυλ είναι κατάλληλο για όλους, ακόμα και για όσους έχουν παραπάνω κιλά. Ενώ το ύπτιο είναι κατάλληλο  κυρίως για τους αρχάριους και όσους δυσκολεύονται να συγχρονίσουν την αναπνοή τους. 

Με μισή ώρα κολύμπι σε ελεύθερο στυλ ή σε ύπτιο ένα άτομο που ζυγίζει 70 κιλά θα κάψει περίπου 150 θερμίδες. Με μισή ώρα πρόσθιο το ίδιο άτομο θα κάψει σχεδόν 200, ενώ με μισή ώρα πεταλούδα θα τις υπερβεί (210 θερμίδες).

Τώρα ειδικά το καλοκαίρι ας επιλέξουμε την καθημερινή κολύμβηση για την άσκησή μας καθώς είναι ιδανική καρδιοαναπνευστική άσκηση και κατάλληλη για όσους έχουν δυσκολία και περιορισμένο εύρος κινήσεων στην ξηρά  επειδή είναι υπέρβαροι, άτομα με αρθρίτιδα, προχωρημένης ηλικίας, με οστεοπόρωση και παθήσεις της σπονδυλικής στήλης κλπ.

Σχετικά Άρθρα