ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Όργανα γυμναστικής στο σπίτι για να διατηρήσουμε καλή υγεία και φόρμα

23 Νοεμβρίου 2020, 09:00

images

Ο κυλιόμενος διάδρομος τρεξίματος, το στατικό ποδήλατο, το ελλειπτικό, το κωπηλατικό και τα κάθε λογής μηχανήματα ή μεμονωμένα βάρη πρέπει να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι μας αυτό το χειμώνα, μέχρι η ανθρωπότητα να δώσει οριστικό τέλος στον εφιάλτη της πανδημίας.

Όσο βαρετό κι αν είναι το περπάτημα και το τρέξιμο μέσα σε ένα δωμάτιο, πάνω σε έναν κυλιόμενο διάδρομο, είναι πάντως ο πιο ασφαλής τρόπος για να κάνουμε καθημερινή αεροβική άσκηση, όποια ώρα θέλουμε, και όση ώρα θέλουμε, χωρίς να μπούμε στον κίνδυνο να κολλήσουμε κάποια ίωση και με μικρότερο κίνδυνο τραυματισμών.

Ομοίως το στατικό ποδήλατο είναι σαφώς λιγότερο διασκεδαστικό από το κανονικό ποδήλατο αλλά μπορεί να μας γυμνάσει και να μας κρατήσει σε φόρμα στο lockdown όσο κι αν αυτό κρατήσει.

Το ίδιο συμβαίνει με όλα τα μηχανήματα που υπάρχουν στα γυμναστήρια αλλά η νέα πραγματικότητα μάλλον επιβάλλει να προμηθευτούμε και στα σπίτια μας ώστε να μην μας λείψει η κίνηση και τα οφέλη της εκγύμνασης όσο διαρκεί η "κλεισούρα" της πανδημίας. Βεβαίως δεν είναι δυνατόν να αγοράσουμε τα πάντα, αλλά ανάλογα με την οικονομική μας δυνατότητα και τις προτιμήσεις μας, μπορούμε να επιλέξουμε ένα κατάλληλο για εμάς.

Ακόμα κι όταν όλα τα δυσάρεστα τελειώσουν, θα μας μείνει παρακαταθήκη για το μέλλον ώστε να γυμνάζεται όλη η οικογένεια ακόμα κι όταν έξω βρέχει ή τα χρήματα δεν φτάνουν για εγγραφές σε γυμναστήρια. Για αυτούς που διαθέτουν λίγα χρήματα παραπάνω, υπάρχουν σήμερα κάπως πιο ακριβοί διάδρομοι που συνδέονται με υπολογιστές και μέσω Google earth περπατάμε ή τρέχουμε βλέποντας στην οθόνη μας το περιβάλλον που θέλουμε.

Σχετικά Άρθρα