ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ο πρώτος γύρος του κόσμου σε τρίαθλο είναι γεγονός!

27 Δεκεμβρίου 2021, 16:00

images

Είναι γεγονός: 429 ημέρες ταξίδι σε 18 χώρες. Ο Jonas Deichmann είναι ο πρώτος άνθρωπος που έκανε το γύρο του κόσμου σε τρίαθλο.

«Ήθελα να κάνω ακριβώς 120 φορές την απόσταση Ironman (3,9 χλμ κολύμβησης, 180 χλμ ποδηλασίας, 42,2 χλμ μαραθωνίου) και να χωρίσω τα αγωνίσματα ανάλογα», λέει ο Deichmann. «Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν να βρω μια διαδρομή κολύμβησης, καθώς είναι αδύνατο να κολυμπήσεις ενάντια σε ισχυρά ρεύματα και αρκετά επικίνδυνο σε πολλά μέρη. Στο τέλος βρήκα μια διαδρομή, στην οποία κολύμπησα 460 χλμ. κατά μήκος της κροατικής ακτής , και έτρεξα τους 120 μαραθωνίους σε όλο το Μεξικό. Η ποδηλασία χωρίστηκε σε τρία μέρη, αλλά συνοψίζεται σε πάνω από 21.600 χλμ.»

Σλοβενία, Τουρκία, Ρουμανία, Ουκρανία, Ρωσία, Κίνα,  Ιαπωνία, Βόρειο Μεξικό, Γιουκατάν, Λισαβόνα, είναι κάποιες μόνο από τις χώρες από τις οποίες πέρασε ο κάτοχος πολλαπλών παγκόσμιων ρεκόρ, και μάλιστα χωρίς καμία βοήθεια από όχημα υποστήριξης.

Συνήθως, κολυμπούσε «μεταξύ 9 και 18 χιλιομέτρων την ημέρα, ανάλογα με τον καιρό και τα ρεύματα», όπως ο ίδιος αναφέρει. «Υπήρχαν όμως και μερικές μέρες που δεν μπορούσα να κολυμπήσω καθόλου λόγω καιρού. Καθώς έκανα ποδήλατο, συνήθως διένυα μεταξύ 160 και 220 χλμ. την ημέρα. Ωστόσο, τον χειμώνα στη Σιβηρία συχνά πάλευα να κρατήσω αυτά τα ημερήσια χιλιόμετρα. Το τρέξιμο  ήταν πιο προβλέψιμο και τελείωσα 120 μαραθωνίους σε 117 ημέρες, τρέχοντας έως και 65 χλμ. την ημέρα».

«Πάλευα συνεχώς με ρεύματα, κύματα, άνεμο, μέδουσες και το αλμυρό νερό κατέστρεφε το δέρμα μου», λέει. «Στο τέλος δεν μπορούσα να πιω τίποτα εκτός από νερό αφού το στόμα μου είχε φλεγμονή. Αλλά η ψυχική πρόκληση ήταν ακόμα πιο δύσκολη από τον σωματικό πόνο. Στο ποδήλατο ή στο τρέξιμο υπάρχει πάντα κάτι να δω. Στη θάλασσα απλά έβλεπα νερό τις περισσότερες ώρες της ημέρας και έπρεπε να ξεφύγω από αυτό για ώρες.»

Ενώ έτρεχε στο Μεξικό, ο Deichmann έγινε πρωτοσέλιδο στις εθνικές ειδήσεις, κερδίζοντας το παρατσούκλι «The German Forrest Gump». Κερδίζοντας το ενδιαφέρον του Τύπου, καθ’ όλη τη διάρκεια του μαραθωνίου του, συνοδευόταν  συνεχώς από εκατοντάδες δρομείς και αστυνομικούς συνοδούς, ακόμα και μία σκυλίτσα που για 130 χλμ. τον ακολουθούσε παντού, όπως αναφέρει ο Deichmann.

Αφού ήρθε αντιμέτωπος με τα ρεύματα της Αδριατικής, κάνοντας ποδήλατο 20.000 χιλιόμετρα από το Ντουμπρόβνικ στο Βλαδιβοστόκ σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και τρέχοντας 120 μαραθώνιους σχεδόν, αρκετούς κάτω από τις ακτίνες του μεξικανικού ήλιου, ο Deichmann δοκίμασε τα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Κάνοντας αυτό έκανε το φαινομενικά αδύνατο, δυνατό!



Σχετικά Άρθρα