ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μπορώ να αδυνατίσω μόνο με περπάτημα;

17 Φεβρουαρίου 2022, 10:00

images

Η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου είναι ξεκάθαρη: "Ναι αλλά πρέπει να πας μακριά"! Δηλαδή μπορούμε να αδυνατίσουμε με μόνη αλλαγή το περισσότερο περπάτημα αλλά δεν πρόκειται αυτό να συμβεί αν δεν τηρηθούν κάποιες προϋποθέσεις...

Η πρώτη προϋπόθεση είναι να περπατάμε καθημερινά και όχι όποτε το θυμηθούμε. Ακόμα και λίγη ώρα "σωστό" περπάτημα μπορεί να μάς βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου μας.

Η δεύτερη προϋπόθεση είναι να κάνουμε "σωστό" περπάτημα που συνίσταται σε γοργό και ρυθμικό. Όσο πιο γοργό επιτρέπει η φυσική μας κατάσταση και όσο πιο ρυθμικό επιτρέπει το βιολογικό μας ρολόϊ.

Η τρίτη προϋπόθεση που αποτελεί "κλειδί" για την επιτυχία, είναι να βοηθήσουμε και με τη διατροφή μας. Δεν είναι εφικτό να αδυνατίσουμε μόνο με περπάτημα αν τρώμε υπερβολικά και λάθος τροφές. Ένας περιορισμός στις προσλαμβανόμενες θερμίδες και η επιλογή των πιο υγιεινών τροφών, σίγουρα βοηθάει στην απώλεια κιλών.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν ειδικά applications που βοηθούν στη διαδικασία αδυνατίσματος με περπάτημα τα οποία συνυπολογίζουν το φύλο, την ηλικία, τα κιλά και το επίπεδο φυσικής κατάστασης κατά την έναρξη του προγράμματος ώστε να δώσει κατευθυντήριες οδηγίες για το χρόνο και την ένταση της άσκησης. Ανάλογες οδηγίες μπορεί φυσικά να δώσει και γυμναστής οι συμβουλές του οποίου μπορούν να βοηθήσουν τον καθένα ξεχωριστά να χάσει τα περιττά του κιλά.

Σχετικά Άρθρα