ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μένουμε fit με "έξυπνες" ασκήσεις

08 Οκτωβρίου 2020, 16:00

images

Η άσκηση με αντίσταση, είτε γίνεται με βάρη είτε με λάστιχα, ενισχύει το μυικό μας σύστημα αυξάνοντας έτσι και τις καύσεις που κάνει ο οργανισμό μας. Και κάπως έτσι, επιτυγχάνουμε τελικά και αδυνάτισμα. 

Έρευνες έχουν δείξει ότι η προπόνηση με αντιστάσεις, μπορεί να συγκριθεί στο αδυνάτισμα, με το τρέξιμο και το ποδήλατο που θεωρούνται οι πιο ενδεδειγμένοι τρόποι γυμναστικής, για να χάσουμε λίπος. Και ειδικοί αναφέρουν ότι η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης και η υψηλής έντασης προπόνηση αντίστασης είναι οι πιο αποτελεσματικές στην αύξηση τόσο του βραχυπρόθεσμου όσο και του μακροπρόθεσμου after-burn, δηλαδή της κατανάλωσης θερμίδων μετά την προπόνηση. Οι ειδικοί λένε μάλιστα ότι μέσω αυτής, επιτυγχάνουμε πιο μακροπρόθεσμη απώλεια λίπους σε σχέση με την αεροβική άσκηση αφού ο μεταβολισμός μας "μεταβάλλεται" και μάς βοηθάει να χάνουμε περισσότερες θερμίδες ακόμα και όταν καθόμαστε.

Οι γυμναστές συστήνουν ασκήσεις αντίστασης με πολλές επαναλήψεις με σταδιακή αύξηση στην αντίσταση ή το βάρος. 

Πριν προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε τις συμβουλές αυτές ωστόσο, πρέπει αφενός να έχουμε την σύμφωνη γνώμη γιατρού και την καθοδήγηση τουλάχιστον στην αρχή, ενός έμπειρου γυμναστή ο οποίος θα μας πει τι ασκήσεις να προτιμήσουμε και πως να τις κάνουμε για να αποφύγουμε τραυματισμούς και να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σχετικά Άρθρα