ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Γιατί το fitness είναι πιο εύκολο και αποδοτικό στους άνδρες

22 Νοεμβρίου 2019, 05:35

images

Η γυναίκα τρώει επί σειρά εβδομάδων σαλάτες και φρυγανιές, μετρώντας με τύψεις κάθε περιττή μπουκιά και κατάφερε να χάσει μόλις 2 κιλά. Αλλά μόλις ο άνδρας της κόψει λίγο την υπερφαγία, χάνει όλη του την κοιλιά σε λίγες ημέρες... Ομοίως, η γυναίκα γυμνάζεται επί μήνες χωρίς ορατά αποτελέσματα. Όταν ο άνδρας αποφασίσει να κάνει βάρη για ένα 3μηνο, φαίνονται γυμνασμένοι οι μυς του. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Αυτή η φαινομενικά "αδικία" οφείλεται στην διαφορά στην σύσταση των σωμάτων άνδρα και γυναίκας. Αν ένας από τους δύο δεν είναι αθλητής, τότε ο άνδρας έχει σαφώς περισσότερη μυική μάζα και λιγότερο λίπος από την γυναίκα. Και αυτό μεταφράζεται σε περισσότερες καύσεις του οργανισμού σε επίπεδο βασικού μεταβολισμού (δηλαδή σε καύσεις που κάνουμε ενώ καθόμαστε μόνο και μόνο αναπνέοντας) και σε καύσεις που κάνει ο οργανισμός μας ενώ γυμναζόμαστε.

Αν λοιπόν ένας άνδρας -που έχει αυξημένες καύσεις- μειώσει το φαγητό που τρώει, τότε η ενέργεια θα λείψει στο σώμα του πολύ περισσότερο από ό,τι σε μια γυναίκα που δεν έχει αρκετούς μυς και δεν κάνει καύσεις. Και ο άνδρας θα αρχίσει να αδυνατίζει ενώ η γυναίκα θα δυσκολευτεί πολύ περισσότερο για να πετύχει το ίδιο.

Άλλωστε η μειωμένη μυική μάζα είναι και ο λόγος που οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν κάνει πολλές δίαιτες στην ζωή τους -εν πολλοίς και ακατάλληλες- δεν μπορούν από κάποια στιγμή και μετά να αδυνατίσουν αλλά αντίθετα, παχαίνουν πολύ εύκολα. 

Η λήψη μέσω της διατροφής αρκετής πρωτείνης και η εκγύμναση με βάρη και αντίσταση είναι μονόδρομος για τους ανθρώπους αυτούς όπως επίσης και η παρακολούθησή τους από ειδικούς διατροφής και εκγύμνασης που θα τους καθοδηγούν στο δύσκολο δρόμο που έχουν μπροστά τους.


Σχετικά Άρθρα