ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εθνολογικές διαφορές στην επιθυμία για άθληση

30 Ιανουαρίου 2020, 10:05

images

Όπως διαπιστώθηκε σε πολυπληθή έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία, οι λευκοί άνδρες και γυναίκες αποφασίζουν πιο συχνά να ξεκινήσουν συστηματική άσκηση σε σύγκριση με τα ασιατικής και αφρικανικής καταγωγής άτομα.

Σε μια εργασία που τιτλοφορείται “Sport for All”, αναφέρεται ότι ειδικά στη Μεγάλη Βρετανία, η εθνικότητα φαίνεται να σχετίζεται με την φυσική δραστηριότητα πιθανώς λόγω διαφορών στην κουλτούρα. 

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές μετά από μελέτη σε 100.000 άτομα (49.000 ενήλικες και 57.700 παιδιά) που χρειάστηκε μήνες για να ολοκληρωθεί και να αναλυθούν τα αποτελέσματά της.  

Η μελέτη έδειξε ότι ενώ το 62% όλων των ενηλίκων στη Βρετανία γυμνάζεται κατά μέσο όρο 150 λεπτά την εβδομάδα, μόνο το 56% των εκπροσώπων της μαύρης φυλής και το 55,1% των Ασιατών (που είναι πάντα μετανάστες πρώτης γενεάς και φέρουν την κουλτούρα των χωρών από τις οποίες ήρθαν) γυμνάζεται.

Στα παιδιά εξάλλου, το 45% του γενικού πληθυσμού κάνει 60 λεπτά γυμναστική την εβδομάδα όπως επιβάλλουν οι εθνικές οδηγίες αλλά στα μεν αφρικανικής εθνότητας το ποσοστό αυτό είναι στο 40%, στα δε ασιατικής εθνότητας είναι στο 39,7%. Πάλι δηλαδή κάτω από το μέσο όρο των παιδιών στη χώρα.

Με ένα 10% κάτω από το μέσο όρο της Βρετανίας, οι επιστήμονες ως εκ τούτου θεωρούν τη διαφορά σημαντική και την αποδίδουν σε διαφορές στην κουλτούρα, γεγονός που μας δίνει ένα "μάθημα" γενικά σε όλους για το κατά πόσο αυτά που ακούμε και βλέπουμε στην ευρύτερη οικογένειά μας, μπορούν να επηρεάσουν όλες τις συμπεριφορές μας.

Σχετικά Άρθρα