ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυτή είναι πρώτη γυναίκα bodybuilder στην Ιαπωνία

02 Ιουνίου 2022, 16:00

images

Η Michiko Nishiwaki είχε μια ενδιαφέρουσα καριέρα. Ως έφηβη γυμνάστρια στην Ιαπωνία, της άρεσαν οι μύες που ανέπτυξε στο πάνω μέρος του σώματός της, αλλά επιθυμούσε περισσότερη ενδυνάμωση στα πόδια της. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, εμπνεύστηκε από φωτογραφίες γυναικών bodybuilders, ειδικά της Rachel McLish, με την οποία η Michiko έμοιαζε εντυπωσιακά. Αρχικά, δεν μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό της να ποζάρει με μπικίνι. «Aπλώς δεν ήταν σωστή συμπεριφορά για μια γυναίκα στην ιαπωνική κοινωνία να επιδεικνύει το σώμα της δημόσια» εξηγεί. 

Σε αυτό το σημείο, το γυναικείο bodybuilding δεν είχε καθιερωθεί ούτε στις ΗΠΑ ή την Ευρώπη, έτσι στην Ιαπωνία το να είσαι γυναίκα σε ένα μυϊκό διαγωνισμό ήταν σαν επανάσταση, αναφέρει χαρακτηριστικά το Muscle and Fitness.

Ως αθλήτρια, η Michiko Nishiwaki κατάφερε να βρει γυμναστήριο και άρχισε να προπονείται με βάρη σε μια προσπάθεια να εξισορροπήσει τις αναλογίες και τη συμμετρία της. Μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, έγινε η πρώτη γυναίκα πρωταθλήτρια bodybuilding και powerlifting στην Ιαπωνία και κατείχε αυτούς τους τίτλους για τρία συνεχόμενα χρόνια. Άνοιξε τρία γυμναστήρια με τον αδερφό της για να αξιοποιήσει την επιτυχία της. Ούσα γνωστή ως εμπειρογνώμονας στην προπόνηση, έκανε επίσης personal training.

Η καριέρα της Michiko ως ηθοποιού ξεκίνησε το 1985 στο Χονγκ Κονγκ. Ο πρώτος της πρωταγωνιστικός ρόλος ήταν στην ταινία My Lucky Stars, στην οποία έπαιζε έναν Ιάπωνα μαχητή. Η ερμηνεία της τράβηξε την προσοχή του Jackie Chan και του Sammo Hung και σύντομα εμφανίστηκε με πολλούς από τους πιο γνωστούς αστέρες των πολεμικών τεχνών. Ειδικότερα, εμφανίστηκε σε δεκάδες ταινίες αυτού του είδους και στη συνέχεια, σε ταινίες όπως Memoirs of a Geisha, Lethal Weapon, In the Line of Duty και Man on the Moon, με πρωταγωνιστή τον Jim Carrey.

Ως αναγνωρισμένη αθλήτρια, δεν είχε κανένα πρόβλημα να μάθει να υποδύεται μια ειδική πολεμικών τεχνών στον κινηματογράφο. Η Michiko συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη δική της προπόνηση όπως ο Jackie Chan, του οποίου το υπόβαθρο την βοήθησε να αναπτύξει ένα μοναδικό αθλητικό στυλ. Τελικά έγινε περιζήτητη κάνοντας ακροβατικά καθώς και να ασχολείται με την ηθοποιία και γρήγορα βρέθηκε να ερμηνεύει  "κακές" γυναίκες στις περισσότερες από τις ταινίες στο Χονγκ Κονγκ.

Η Michiko άλλαξε για πάντα το στερεότυπο της υποχωρητικής και πειθήνιας Γιαπωνέζας με το να γίνει ένα ισχυρό πρότυπο για όλους κι όλες.


Σχετικά Άρθρα