ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ασφαλής η χρήση πισίνας και jakuzzi αρκεί να συντηρούνται σωστά

15 Μαΐου 2020, 09:00

images

Ο  καθηγητής του τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Θωμαϊδης, σε συνεργασία με τους Ιωάννη Ντάναση, Μαρία Γαβριατοπούλου και τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θάνο Δημόπουλο σονοψίζοντας τις πρόσφατες οδηγίες του CDC και του EPA των ΗΠΑ σχετικά με το πόσιμο νερό, τους υδάτινους χώρους αναψυχής και τα υδάτινα λύματα την περίοδο της πανδημίας του SARS-CoV-2, αναφέρουν:

Δεν υπάρχουν δεδομένα ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μέσω πισίνας και jakuzzi αν τα μέτρα λειτουργίας και συντήρησης αυτών των χώρων (με χλωρίωση, βρωμίωση, υπεροξείδιο του υδρογόνου) τηρούνται σωστά. Οι ιδιοκτήτες και οι επισκέπτες αυτών των χώρων πρέπει να ακολουθούν ωστόσο κάποια πρόσθετα μέτρα ασφάλειας:

-Οι οδηγίες των τοπικών και κρατικών φορέων σχετικά με το χρόνο και τρόπο επαναλειτουργίας αυτών των χώρων πρέπει να τηρούνται αυστηρά.

-Τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης (απόσταση 1,5 μέτρο) και καλής υγιεινής των χεριών πρέπει να τηρούνται από επισκέπτες και εργαζόμενους.

-Προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής χρήση των χώρων οι ιδιοκτήτες οφείλουν να εφαρμόζουν όλα τα μέτρα που προβλέπονται σχετικά με τη συντήρηση, τον καθαρισμό και την απολύμανση τους.


Σχετικά Άρθρα