ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Φαντασιώσεις: Το αλατοπίπερο της ζωής

05 Αυγούστου 2019, 18:33

images

Οι φαντασιώσεις είναι μια φυσιολογική εγκεφαλική–ψυχολογική λειτουργία και μπορούν να αποτελέσουν κινητήριο δύναμη για καλύτερο και πιο έντονο σεξ. Συνήθως είναι τα μύχια της ψυχής και του ερωτικού μας εαυτού και μας προκαλούν ντροπή αλλά και έντονο ερεθισμό.

Σε γενικές γραμμές οι φαντασιώσεις είναι κάτι θετικό και ενεργοποιούνται με την έναρξη του ερεθισμού. Τις έχουμε δε όλοι είτε σε κάποιους είναι πιο ήπιες και «συνηθισμένες», είτε είναι ακόμα και επικίνδυνες για την ανθρώπινη ζωή.

Όταν το ζευγάρι έχει καλές σχέσεις, με επικοινωνία και ερωτικό ταίριασμα, μοιράζεται και τις φαντασιώσεις του βάζοντας και κάποιος εξ αυτών σε εφαρμογή, οι οποίες αποτελούν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της ηδονής, της διέγερσης και του οργασμού και για τα δύο φύλα.

Μία έρευνα στον Καναδά έδωσε το στίγμα

Στις ερωτήσεις ερευνητών στον Καναδά απάντησαν 1516 άτομα γύρω στα 30 έτη. Το 53% ήταν γυναίκες και το 85% των ατόμων ήταν ετεροφυλόφιλα.

Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε εξειδικευμένο ερωτηματολόγιο και είχαν τη δυνατότητα να περιγράψουν την αγαπημένη τους σεξουαλική φαντασίωση. Μόνο 2 από τις 55 σεξουαλικές φαντασιώσεις που αναφέρθηκαν χαρακτηρίστηκαν μετά την ανάλυση των αποτελεσμάτων ως σπάνιες. Αυτές ήταν οι φαντασιώσεις της σεξουαλικής πράξης με παιδί μικρότερο των 12 ετών και της σεξουαλικής επαφής με ζώο.

Ως ασυνήθιστες χαρακτηρίστηκαν 9, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν το σεξ με ιερόδουλη, η ούρηση πάνω στο σεξουαλικό σύντροφο και ο εξαναγκασμός ενός ατόμου σε σεξουαλική επαφή. Ως τυπικές χαρακτηρίστηκαν οι φαντασιώσεις που είχαν έντονο το ρομαντικό στοιχείο στη σεξουαλική πράξη, όπως η σεξουαλική επαφή σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία. Οι υπόλοιπες 39 φαντασιώσεις χαρακτηρίστηκαν ως συνηθισμένες.

Σχεδόν το 65% των γυναικών φαντασιώνονταν ότι ήταν σεξουαλικά υποταγμένες, πάνω από τις μισές φαντασιώνονταν ότι ήταν δεμένες και το 29% ότι είχαν εξαναγκαστεί σε σεξουαλική επαφή. Σημαντικός αριθμός ανδρών είχε επίσης παρόμοιες φαντασιώσεις.

Σχετικά Άρθρα