ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δυο "παρεξηγημένα" τρόφιμα κάνουν τον τέλειο συνδυασμό του καλοκαιριού

14 Ιουλίου 2021, 09:00

images

Του καλοκαιριού; Όχι μόνο... Αν τα ζεστάνουμε αποτελούν και τον τέλειο συνδυασμό του χειμώνα! Ο λόγος γίνεται για το γάλα με σοκολάτα, ένα ρόφημα στο οποίο κανένα παιδί δεν λέει "όχι" και ελάχιστοι ενήλικες απορρίπτουν!

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Exercise Physiology καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το γάλα χαμηλών λιπαρών με σοκολάτα, αποτελεί ιδανικό ρόφημα για την τόνωση του οργανισμού. 

Όταν κάνει ζέστη για να δροσιστούμε και να ενυδατωθούμε. Όταν κάνει κρύο για να πιούμε κάτι ανακουφιστικά ζεστό. Όπως και να έχει, το ρόφημα με γάλα και σοκολάτα, αν δεν επιβαρυνθεί με ζάχαρη και τα λιπαρά του πλήρους γάλατος, είναι θρεπτικό και διαιτητικό χαρίζοντας επίσης και την ωραία γεύση μιας λιχουδιάς...

Το σοκολατούχο γάλα έχει αναλογία 4 προς 1 σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνη. Η πρωτεΐνη τονώνει τους μυς ενώ οι υδατάνθρακες χαρίζουν ενέργεια. Αποτελούν δε σε συνδυασμό ένα πλήρες και άκρως υγιεινό μικρό γεύμα. Είτε το βάλουμε ως πρωινό, είτε ως δεκατιανό, είτε ως απογευματινό σνακ, το σοκολατούχο γάλα με λίγα λιπαρά έχει την ίδια ευεργετική δράση στον οργανισμό. 

Επιπροσθέτως, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες προσφέρει και την απαραίτητη ενυδάτωση με όλα τα συστήματα του οργανισμού να μάς "ευχαριστούν" για την  επιλογή μας. 

Το μοναδικό που πρέπει να προσέξουμε οι ενήλικες είναι να μην είναι το γάλα πλήρες και να μην περιέχει το ρόφημα αμέτρητες κουταλιές ζάχαρη σε μορφή κλασική κρυσταλλική ή "κρυμμένη" μέσα σε σαντιγί. 


Σχετικά Άρθρα