ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υπουργικό: Στο Τρόοδος άτομα για απομόνωση λόγω κορωνοϊού

27 Φεβρουαρίου 2020, 11:53

images

Τις κυβερνητικές κατοικίες στο Τρόοδος επιστρατεύει το κράτος για φιλοξενία ατόμων που πρέπει να μπουν σε καραντίνα ως ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού.

Κατά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης πρότεινε, εξάλλου, και αυτό έγινε αποδεκτό, όπως υποστατικά στην εξοχική κατοικία του στο Τρόοδος χρησιμοποιηθούν, εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη, για να μπουν άτομα σε καραντίνα.

‘Όπως δήλωσε μετά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, στις κυβερνητικές κατοικίες στο Τρόοδος θα μεταφερθούν σήμερα τα τρία άτομα που τίθενται σε καραντίνα επειδή ήλθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο περιστατικό στην Ιταλία.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τα άτομα αυτά που βγήκαν η ώρα μια το πρωί ήταν αρνητικά, αλλά πάραυτα πρέπει να μπουν σε απομόνωση οι δυο εκ των τριών για δεκατέσσερις ημέρες και η μια για μια εβδομάδα, είπε ο Υπουργός Υγείας.

Ως χώροι καραντίνας θα χρησιμοποιηθούν οι διαθέσιμες κυβερνητικές κατοικίες στο Τρόοδος οπόταν θα μεταφερθούν εκεί σαν πρώτο μέτρο, πρόσθεσε.

«Επίσης αξιολογούμε άλλους χώρους και τελικές αποφάσεις για άλλους χώρους θα παρθούν αύριο. Έχουμε τρεις χώρους υπόψη μας σε περίπτωση που χρειαστεί για περισσότερα άτομα», ανέφερε ο Υπουργός Υγείας.

Πρόσθεσε πως «κατά τη διάρκεια της συζήτησης σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρότεινε και έγινε αποδεκτό όπως υποστατικά στην εξοχική κατοικία του στο Τρόοδος χρησιμοποιηθούν, εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη, για να μπουν άτομα σε καραντίνα».

Ο κ. Ιωάννου είπε επίσης πως κατά τη συνεδρία του Υπουργικού έγινε αποδεκτό το αίτημα με βάση την απόφαση που λήφθηκε χθες από τη διυπουργική επιτροπή για ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό των οδοφραγμάτων για ακόμα πιο αποτελεσματικό έλεγχο.

Σημείωσε ακόμη πως σήμερα θα ζητήσει όπως προχωρήσουν με αγορά υπηρεσιών για ενίσχυση των οδοφραγμάτων και με νοσηλευτές για ακόμα περισσότερη ενίσχυση των ελέγχων.

Ανέφερε, εξάλλου, πως σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μια διυπουργική συνάντηση ώστε να αξιολογηθούν και κάποια άλλα.

Σχετικά Άρθρα