ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συζήτηση για εκτρώσεις και ανθρώπινα δικαιώματα

17 Νοεμβρίου 2022, 10:31

images

Το πώς οι εκτρώσεις είναι οργανικά συνδεδεμένες με τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης ζωής, θα παρουσιάσει ο Δρ Ιωάννης Μπέκος, επιστήμονας του τμήματος διοίκησης, επιχειρήσεων και δημόσιας διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου (ΠΚ), την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου.

Σε μια διάλεξη με τίτλο «Η ζωή του εμβρύου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι εκτρώσεις», στο Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, ο κ. Μπέκος αναμένεται να δείξει τον τρόπο με τον οποίο οι χριστιανικές έννοιες διευρύνουν τον ορίζοντα της ανθρώπινης σκέψης και πρακτικής.

Ακόμη, θα διατυπωθούν νέες προτάσεις για το θέμα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Δρ Μπέκος θα αναφερθεί στην αντιπαράθεση που διαμορφώνεται για το δικαίωμα στην έκτρωση, ενώ εξηγεί ότι δεν είναι αντιπαράθεση ανάμεσα στους υπέρ και στους κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πρόκειται για μια αντιπαράθεση διαφορετικών αντιλήψεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση, για τα δικαιώματα που δημιουργούσαν μια ενιαία αντίληψη για την αξία, την προστασία και τον σεβασμό του ανθρώπου.

Ο κ. Μπέκος θα αναδείξει τους παράγοντες που άλλαξαν τα δεδομένα της σύγχρονης εποχής σε σχέση με το παρελθόν, μεταξύ άλλων η εμφάνιση του νεωτερικού εαυτού με την μετάβαση στην αυτονομία.

Σημειώνεται ότι η διαλέξη μεταδίδεται και σε απευθείας συνδεση από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, www.imconstantias.org.cy.

Σχετικά Άρθρα