ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πρόταση για κατάργηση της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης

21 September 2023, 16:38

images

Πρόταση για την κατάργηση του νόμου περί ολιστικής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης κατέθεσε στη βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ανδρέας Θεμιστοκλέους.

Σημειώνεται ότι η ένταξη «ολιστικής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ως υποχρεωτικού μαθήματος σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας», προκάλεσε την αντίδραση της εκκλησίας.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου κατά τη συνεδρία της τη Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου, συζήτησε το θέμα του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία και κατέληξε ότι είναι επιβεβλημένη η υπεύθυνη σχολική καθοδήγησή τους στο θέμα αυτό και θα λάβει τελική απόφαση αφού ενημερωθεί από την Υπουργό Παιδείας.

Σε ανακοίνωση το Υπ. Παιδείας δηλώνει πως δεν έχει προβεί σε καμία αλλαγή που να σχετίζεται με το εν λόγω μάθημα, από το 2011 μέχρι σήμερα, διευκρινίζοντας ότι αυτό που άλλαξε είναι η ψήφιση σχετικής νομοθεσίας από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το 2022, που προνοεί την ένταξη του μαθήματος στο αναλυτικό πρόγραμμα του Λυκείου και των Τεχνικών Σχολών, αφού ήταν ήδη ενταγμένο στο αναλυτικό πρόγραμμα της Προδημοτικής, του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας η οποία στάλθηκε σε Λύκεια και Τεχνικές Σχολές, το εν λόγω Πρόγραμμα Σπουδών (Π.Σ.Α.Υ.) έχει προληπτική προσέγγιση και διασφαλίζει την ολιστική έννοια της υγείας, καθώς το περιεχόμενό του περιλαμβάνει θεματικές ενότητες που αφορούν σε όλες τις διαστάσεις της (σωματική, ψυχική, συναισθηματική, κοινωνική, πνευματική). 

Γ.Χ.

Σχετικά Άρθρα