ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΟΑΥ: Αυξάνονται οι επισκέψεις κατ΄οίκον νοσηλείας

20 Οκτωβρίου 2023, 10:16

images

Αυξάνεται από την 1η Νοεμβρίου ο αριθμός των κατ’ οίκον επισκέψεων νοσηλευτικής φροντίδας για συγκεκριμένες ομάδες δικαιούχων του Γενικού Συστήματος Υγείας, σύμφωνα με ανακοίνωση που απέστειλε ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), σε Νοσηλευτές Γενικής Νοσηλευτικής, Προσωπικούς Ιατρούς και Ειδικούς Ιατρούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, οι τροποποιήσεις αφορούν σε δικαιούχους που υποβάλλονται σε εξωνεφρική κάθαρση καθώς και σε δικαιούχους με συγκεκριμένα χρόνια νοσήματα, καθετήρες και στομίες.

Όπως σημειώνεται, η πρόσβαση στις υπηρεσίες κατ’ οίκον νοσηλευτικής εξακολουθεί να προϋποθέτει τον καθορισμό του δικαιούχου ως κατακεκλιμένο και εφόσον υπάρχει διαθέσιμο έγκυρο παραπεμπτικό από τον θεράποντα ιατρό.

Σημειώνεται ότι για ασθενείς που υποστηρίζονται με αναπνευστήρα, ο αριθμός των επισκέψεων αυξάνεται σε 60 ετησίως από 12 που ήταν μέχρι τώρα.

Σαράντα επισκέψεις ετησίως θα δικαιούνται οι ασθενείς που χρειάζονται περιποίηση της τραχειοστομίας.

Για μηχανική επιπλοκή αγγειακού καθετήρα αιμοκάθαρσης, ο αριθμός των επισκέψεων αυξάνεται σε 24 ετησίως από 12, ενώ σε 24 από 12 αυξάνονται οι επισκέψεις και για τα υπόλοιπα περιστατικά.

Επισυνάπτεται η ανακοίνωση του ΟΑΥ

 Τροποποίηση υπηρεσιών κατ’ οίκον Γενικής Νοσηλευτικής.pdf

Μ.Μ.

Σχετικά Άρθρα