ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Με επιπρόσθετους γιατρούς θα ενισχυθεί το ΤΑΕΠ ΓΝ Λάρνακας

20 Ιουνίου 2022, 12:55

images

Αποφάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας έλαβαν ο Υπουργός Υγείας και στελέχη του νοσοκομείου με στόχο την ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των ασθενών.

Μετά τη σημερινή του επίσκεψη στο ΓΝ Λάρνακας, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι τα προβλήματα που τέθηκαν στο τραπέζι είναι τα προβλήματα που υπάρχουν στο τμήμα αιμοκάθαρσης, το πώς θα οργανωθούν καλύτερα τα χειρουργεία, το θέμα των Πρώτων Βοηθειών, όπως επίσης και το θέμα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Όπως ανέφερε, «λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις ούτως ώστε να γίνεται καλύτερη οργάνωση των χειρουργείων, με πρωταρχικό στόχο να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς, και δεύτερο να μπορέσουμε να έχουμε περισσότερες επεμβάσεις κάθε μέρα. Γίνονται κανονικά αλλά στόχος αυτής της συνάντησης ήταν να αυξήσουμε τον όγκο των επεμβάσεων κάθε μέρα και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις, με καλύτερη οργάνωση των χειρουργείων».

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις Πρώτες Βοήθειες, θα μετακινηθεί μια γιατρός από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας στο Νοσοκομείο Λάρνακας, η οποία θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες. Πρόσθεσε ότι θα ενισχυθούν οι Πρώτες Βοήθειες με επιπρόσθετους γιατρούς, και αναμένεται από τη διευθύντρια που θα έρθει από τη Λευκωσία να δώσει οδηγίες πώς θα οργανωθεί ακόμη καλύτερα το τμήμα.

«Το ΤΑΕΠ της Λάρνακας όπως έχω ενημερώσει βελτιώνεται συνεχώς. Είχαμε αρκετά περιστατικά πολύ επείγοντα τις τελευταίες μέρες, και περάσαμε τις εξετάσεις άριστα. Απλώς θα ήθελα να αναφέρω ότι ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο με την παρουσία εδώ μιας έμπειρης ιατρού από τη Λευκωσία, και αυτό δείχνει πόσο σοβαρά πήραμε το θέμα», συμπλήρωσε.

Ακόμη, «όσον αφορά την αιμοκάθαρση, έχουμε αρκετά προβλήματα», δήλωσε, υποδεικνύοντας ότι καταγράφηκαν όλα και για κάποια από αυτά τα προβλήματα δόθηκαν λύσεις άμεσα, ενώ κάποιες άλλες λύσεις θα δοθούν τις επόμενες μέρες, και κάποιες τροχοδρομήθηκαν για τον επόμενο μήνα που θα υπάρξει ξανά συνάντηση. «Μας έχει ζητηθεί κάποιοι ειδικοί ιατροί να επισκέπτονται το Νοσοκομείο Λάρνακας από τη Λευκωσία, που δεν υπάρχουν ειδικότητες αυτή τη στιγμή», είπε.

Ο κ. Χατζηπαντέλας, ενημέρωσε ότι είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ο οποίος θα στείλει άμεσα κάποιες ειδικότητες,όπως ειδικότητα αγγειοχειρούργου και μια άλλη ειδικότητα πνευμονολόγου. «Υπάρχουν κάποια άλλα θέματα που αφορούν επιπρόσθετα γραφεία που είχε ζητήσει η διευθύντρια της νεφρολογικής κλινικής στα εξωτερικά ιατρεία, που είναι ένα θέμα που θα δει άμεσα ο ΟΚΥπΥ, όπως και κάποια επιπρόσθετα μηχανήματα που θα παραγγελθούν άμεσα», σημείωσε.

Ο Ιατρικός Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας Δρ. Αδάμου Χατζηπαναγή αναφορικά με το θέμα ακτινολόγων του νοσοκομείου δήλωσε ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό που έχουμε την φυσική παρουσία του Υπουργού επί τακτικής βάσεως στο Νοσοκομείο Λάρνακας, την αμέριστη συμπαράσταση του, και τη διάθεση του να λύσει ουσιαστικά προβλήματα τα οποία ταλανίζουν το νοσοκομείο μας», προσθέτοντας ότι «αυτό που είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξέρει ο κόσμος είναι ότι γίνονται συνεχώς βήματα προς την σωστή κατεύθυνση και το νοσοκομείο αρχίζει σιγά σιγά να παίρνει τους σωστούς ρυθμούς και να εξυπηρετούνται οι ασθενείς».


Σχετικά Άρθρα