ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ανέβαλαν τη συζήτηση για συμπληρωματικό ΟΑΥ

19 Οκτωβρίου 2023, 17:52

images

Την αναβολή της συζήτησης του συμπληρωματικού προϋπολογισμού του ΟΑΥ για δύο εβδομάδες, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ανέφερε το μεσημέρι στην επιτροπή υγείας ότι θα ζητήσει την αναβολή της ψήφισής του, σημειώνοντας ότι δεν πήρε τις απαντήσεις που χρειαζόταν και αφορούν τον νέο τρόπο αποζημίωσης των νοσηλευτηρίων από τον οργανισμό.

Ο Πρόεδρος του ΟΑΥ, Σταύρος Μιχαήλ διευκρίνισε ότι ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός δεν έχει καμία σχέση με το νέο τρόπο αποζημίωσης των νοσηλευτηρίων.

Όπως τόνισε στην έκθεσή της η Κοινοβουλευτική  Επιτροπή Υγείας, αφού διεξήλθε τις επιμέρους πρόνοιες του συμπληρωματικού προϋπολογισμού και αφού έλαβε υπόψη όλα όσα τέθηκαν ενώπιόν της, ομόφωνα εισηγείται στην ολομέλεια του σώματος τη ψήφιση του νομοσχεδίου σε νόμο.

Σκοπός του νόμου που προτείνεται, είναι η έγκριση πληρωμής από το ταμείο του ΟΑΥ συμπληρωματικών πιστώσεων ύψους €67.400.000 και η χρήση τους για τη διενέργεια δαπάνης για σκοπούς για τους οποίους η πρόνοια που περιλήφθηκε στον προϋπολογισμό του ΟΑΥ για το 2023, είναι ανεπαρκής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην επιτροπή από το Υπουργείο Υγείας, οι συνολικές δαπάνες του ΟΑΥ για το έτος 2023, προβλέπεται να ανέλθουν στο ποσό των €1.515.452.000.  

Οι συμπληρωματικές πιστώσεις, αφορούν στην αύξηση δαπανών για ενδονοσοκομειακή φροντίδα, ένταξη νέων ιδιωτικών νοσηλευτηρίων και νέων ιδιωτικών Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ), στην αύξηση δαπανών για ενδονοσοκομειακά αναλώσιμα και στην ένταξη άλλων επαγγελματιών υγείας και νέων εξωνοσοκομειακών αναλωσίμων στο ΓΕΣΥ.

Σχετικά Άρθρα