Η Ακαδημίας Επαγγελμάτων Τουρισμού και Φιλοξενίας του ΤΕΠΑΚ στον Διεθνή Διαγωνισμό Escoffier
27 Οκτωβρίου 2025, 14:26
Η Ακαδημία Επαγγελμάτων Τουρισμού και Φιλοξενίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετέχει φέτος στον Διεθνή Διαγωνισμό Young Talents Escoffier, έναν από τους σημαντικότερους και πιο καταξιωμένους διαγωνισμούς για νέους επαγγελματίες της μαγειρικής και της εστίασης κάτω των 25 ετών. Ο Διαγωνισμός Νέων Ταλέντων Escoffier, που δημιουργήθηκε το 2004 από τους Disciples Escoffier International, ενθαρρύνει τους νέους επαγγελματίες να αναδείξουν το ταλέντο τους, συνδυάζοντας τη γαστρονομική καινοτομία με την άριστη εξυπηρέτηση. Πρόκειται για έναν θεσμό που έχει καθιερωθεί διεθνώς ως κορυφαίο γεγονός γαστρονομικής αριστείας, τιμώντας τη φιλοσοφία του Auguste Escoffier και προωθώντας τις αξίες της παράδοσης, της καινοτομίας και του επαγγελματισμού.
Την Ακαδημία θα εκπροσωπήσουν ο φοιτητής Παναγιώτης Μακρής, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή Αγαθοκλή Χρίστου, στην κατηγορία Μαγειρικές Τέχνες και ο φοιτητής Aleks Litchev, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή Μιχάλη Χαραλάμπους, στην κατηγορία Τραπεζοκομία (Service en salle). Η ομάδα θα εκπροσωπήσει την Κύπρο, αναδεικνύοντας τη γαστρονομική της ταυτότητα και την αριστεία της εκπαίδευσης που προσφέρει το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η προετοιμασία των φοιτητών πραγματοποιήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας στην Πάφο, με τη συνεχή υποστήριξη των ακαδημαϊκών και διοικητικών.
Ο Διαγωνισμός Jeunes Talents Escoffier θα διεξαχθεί τέλη Οκτωβρίου 2025 στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή ταλαντούχων νέων επαγγελματιών από όλη την Ευρώπη. Οι συμμετέχοντες καλούνται να δημιουργήσουν πιάτα υψηλής γαστρονομικής αξίας, δίνοντας έμφαση στη δημιουργικότητα, τη βιωσιμότητα και τον σεβασμό προς τα υλικά και τον πολιτισμό της γεύσης. Η ομάδα της Ακαδημίας θα παρουσιάσει πιάτο με θέμα το ελάφι, εμπνευσμένο από τη φιλοσοφία του Escoffier: “Good food is the foundation of genuine happiness.”
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ακαδημία και για την Κύπρο. Οι φοιτητές μας θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους σε ένα διεθνές περιβάλλον αριστείας, προβάλλοντας τη γαστρονομική ταυτότητα της χώρας μας. Η Σχολή Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας εκφράζει την υπερηφάνεια της για τη συμμετοχή των φοιτητών και εύχεται καλή επιτυχία στην ομάδα.
